פארק בקיבוץ עין השלושה

  • מיקום: קיבוץ עין השלושה
  • אופי הפרויקט: מדשאות ירוקות, שבילי הליכה מונגשים ורחבת התכנסות
  • מטרת הפרויקט: מקום מפגש, פעילות ופנאי לחברי הקיבוץ, לילדיו ולחיילי צה"ל המשרתים במקום
  • שנת הקמה: 2016

ילדי עין השלושה משחקים בפארק החדש. צילום: יואב דבירילדי עין השלושה משחקים בפארק החדש. צילום: יואב דביר

בקיבוץ עין השלושה, הסמוך לגבול רצועת עזה, נחנך לקראת ראש השנה פארק חדש שהוקם בתמיכת ידידי קק"ל בצ'ילה ובאורוגוואי. הפארק כולל מדשאות ירוקות, שבילים נגישים, עצים שמוסיפים יופי וצל, רחבת התכנסות לאירועים וחניה לכלי הרכב.

בטקס חנוכת הפארק השתתף נשיא קק"ל צ'ילה רוברטו מוניוז, שאמר: "כולנו מבינים עד כמה מורכב לחיות על הגבול ולשמור על המקום הזה, אנשי הקיבוץ חיים את חייהם על הגבול יום יום, וחובתנו לתמוך בהם.

את טקס חנוכת הפארק הנחתה מירב כהן בת ה-43, אשר נולדה בעין השלושה וחיה במקום כל חייה. "נכון שאנחנו עוברים תקופות קשות, אבל יש לנו כאן חיים נפלאים. זה הבית שלנו, ואנחנו לא מתלבטים לרגע אם להישאר. הפארק החדש הוא פינה יפהפייה, שמשמשת מקום מפגש לחברי הקיבוץ, מוקד פעילות לבני הנוער וגן משחק לילדים", אמרה כהן.

קיבוץ עין השלושה הוקם בשנת 1950 בידי בני גרעין של תנועת "הנוער הציוני" מדרום אמריקה. מאז ועד היום מציבים החיים לאורך הגבול אתגר לא פשוט בפני המתיישבים הישראלים, המבקשים לחיות את חייהם בשקט. לאורך כל שנותיו סבל הקיבוץ מהתנכלויות מעבר לגבול – מהפגזות הצבא המצרי ופעולות מסתננים בשנות ה-50, ועד ירי רקטות ופצצות מרגמה בימינו.

ב-2008 נהרג מתנדב מאקוודור בשדות עין השלושה מירי של צלף פלסטיני. ב-2013 חשף צה"ל מנהרת טרור, שנחפרה מדרום לרצועת עזה עד למאגר המים של הקיבוץ. במהלך מבצע צוק איתן בקיץ 2014 פונו מהקיבוץ המשפחות עם הילדים והתושבים המבוגרים.

חברת עין השלושה יעל סטדין ליוותה את הקמת הפארק עוד משלביו הראשונים של המיזם. "הרעיון בתחילה היה להציב כמה ספסלים וליצור פינה צנועה לחיילים המשרתים במקום ולבני משפחותיהם. התגייסות קק"ל וידידיה בצ'ילה ובאורוגוואי אפשרו לנו להקים את הפארק היפה הזה, שמשמש כמקום מפגש לחיילים, לחברי הקיבוץ, לילדים, לאירועים ועוד ועוד", סיפרה סטדין.

תודה לשותפים: הפארק והאגם הוקמו
בסיוע ידידי קק"ל
בצ'ילה ובאורוגוואי