חניוני בני ציון ביער ירושלים

תעודת זהות

  • שם הפרויקט

    שיקום חניוני בני ציון ביער ירושלים
  • מרחב

    מרכז
  • שייכות מוניציפלית

    עיריית ירושלים
  • לוח זמנים

    הפרויקט בוצע בשנת 2019
  • הפרויקט בוצע בשיתוף ידידי קק"ל בשוויץ
  • הנגשה לאנשים עם מוגבלויות

    מתחם החניונים נגיש חלקית
חניוני בני ציון בחלקת יד ושם ביער ירושלים הוקמו בתחילת שנות ה-60 במסגרת תכנית יער ירושלים, כ"מתחמי רחבה" עם תשתיות של קווי מים, טרסות ומתחמי פיקניק.

בשנים האחרונות יזמה קק"ל תכנית לשיקום החניונים ול"מתיחת פניהם" כדי להתאים את החניונים לציבור המבקרים והמטיילים באתר "יד ושם".

במסגרת זאת הוקמו שלושה חניונים סמוכים, נעשה טיפול במי הנגר המגיעים מהעיר, נבנו טרסות, מעקות בטיחות, ברזיות, שולחנות, מעגלי מדורה וחניה, שוקמה הבמה וניטעו נטיעות. המתחם העליון מונגש לאנשים עם מוגבלויות.
שטח החניונים בצילום מן האוויר. צילום: יואב ספאחי
שטח החניונים בצילום מן האוויר. צילום: יואב ספאחי