שדרוג אמפיתאטרון מוזיאון לוחמי הגטאות

תעודת זהות

  • שם הפרויקט

    שדרוג אמפיתיאטרון מוזיאון לוחמי הגטאות
  • מרחב

    צפון
  • שייכות מוניציפלית

    מועצה אזורית מטה אשר
  • סוג הפרויקט

    תאריך השקת הפרויקט: יוני 2017
    תאריך סיום הפרויקט: נובמבר 2017
  • הפרויקט בוצע בשיתוף ידידי קק"ל בגרמניה
  • הנגשה לאנשים עם מוגבלויות

    הדרך המובילה לאמפיתאטרון הונגשה

במחצית השנייה של שנת 2017 הוחל בפרויקט שיפוץ נרחב ומקיף של האמפיתאטרון במוזיאון לוחמי הגטאות, בסמוך לקיבוץ לוחמי הגטאות ואמת המים העתיקה.

הפרויקט נועד בעיקר לפתור את בעיית ספסלי האסבסט הקיימים, שלא אפשרו המשך קיום אירועים וטקסים במקום, בגלל חוק הגנת הסביבה מפגעי אסבסט.

העבודות כללו הנגשת האמפיתאטרון על ידי סלילת דרך מותאמת לאנשים עם מוגבלויות, הקמת במה חדשה, וציפוי של כ-8,000 ספסלי האסבסט הישנים, באורך כולל של שלושה קילומטרים. ציפוי הספסלים המורכב נעשה בתיאום עם המשרד להגנת הסביבה, המועצה האזורית מטה אשר, הנהלת בית לוחמי הגטאות וקיבוץ לוחמי הגטאות.

האמפיתאטרון המשודרג בלוחמי הגטאות. צילום: פנינה צייזלר
האמפיתאטרון המשודרג בלוחמי הגטאות. צילום: פנינה צייזלר

לצפייה בסרטון: