בטקס חגיגי הונחה היום (שלישי) אבן הפינה למרכז מורשת קק"ל עכו. הטקס התקיים במעמד ראש העיר שמעון לנקרי, יו"ר קק"ל יפעת עובדיה-לוסקי, יו"ר UK JNF שמואל חייק, סגן ראש העיר ומ״מ ויו״ר הימנותא זאב נוימן.
בתי קק"ל למצוינות הינם פלטפורמה בעלת סביבת לימוד יזמית ומעוררת השראה עבור בני הנוער – דור ה-Z המהיר והדיגיטלי. אם כן, לאחר הנחת אבן פינה במספר מרכזי מורשת קק"ל ברחבי הארץ, כעת הפרויקט מגיע גם לעכו
המרכז הרב תחומי למצוינות ממוקם ברחוב אריק איינשטיין בעכו. מועד הפתיחה המשוער הינו שנת 2024. המרכז יוקם בגודל של 836 מ"ר, ויכלול פינות לימוד, כיתות מחשב, פינת קפה ופנאי, לובי ענק ואודיטוריום.
מרכז מורשת של קק"ל הינו פרויקט דגל חברתי-חינוכי של קרן קימת לישראל. הוא קם במטרה לצמצם פערים בין המרכז לפריפריה ולטובת מתן הזדמנות שווה לכל תלמיד ותלמידה בישראל להגיע לעתיד טוב יותר. במסגרת הפרויקט מוקמים בימים אלו כתשעה מרכזי מורשת בערים נבחרות בפריפריה. המרכזים הינם מרחבים רב-תחומיים שפועלים במסגרת החינוך הבלתי פורמאלי והפורמלי.
במרכז מורשת של קק״ל יקבלו בני הנוער של עכו תגבור לימודי במקצועות הליבה – אנגלית, מתמטיקה, מדעים וטכנולוגיה, ברמות של 4-5 יחידות ויותר וכן מגוון קורסים טכנולוגיים: מדעי המחשב, סייבר, בניית אתרים ועוד, שייתנו לבני הנוער כלים נוספים להצלחה. בנוסף ילמדו בני הנוער קורסים בתחומי ידיעת הארץ, מנהיגות, העצמה, קיימות וסביבה.
יושבת ראש קק"ל יפעת עובדיה-לוסקי: " אנחנו בקק"ל מאמינים כי בכל ילד טמון הפוטנציאל להגיע להישגים. קק"ל ממשיכה בפעילותה החינוכית והחברתית ומצמיחה את בני הנוער והקהילה ביישובי הפריפריה, למימוש הפוטנציאל ולחיזוק תחושת המסוגלות והשייכות. בבתי קק"ל למצוינות -מועברות תוכניות חינוכיות בתחומי אהבת הארץ וידיעתה, העצמה, מנהיגות, יישוב הארץ וקיימות, בעזרת שימוש במיומנויות המאה ה- 21. מעל הכל הבית הזה יהיה כלי לצמצום פערים חברתיים ואנחנו גאים ומתרגשים עם הנחת אבן הפינה בעכו, מחכים ומצפים לפתיחה החגיגית".
יו"ר JNF UK, שמואל חייק: "בחרנו להוביל בפעם השניה יחד עם קק"ל את הקמת מרכז המצוינות כדי להעניק הזדמנות שווה לבני נוער מהפריפריה. המחויבות שלנו למענם היא משימה חשובה בדרך להגשמת הציונות. בכוונתינו להמשיך ולעשות הכל כדי להעצים את בני הנוער ולסייע להם להגשים את עצמם. המטרה שלנו היא לראות את בני הנוער בפריפריה משתלבים בכל תחומי התעסוקה והאקדמיה ומגשימים את כשרונותיהם".
ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: ״יש לנו ארץ מדהימה ומבורכת והעיר עכו נמצאת בימים אלה בתנופת פיתוח אדירה. בית המצוינות של קק״ל מוקם לצד שכונת מגורים שאוכלסה רק לפני כחצי שנה ואנו שמחים ומברכים על החלטת קק״ל להקים את המיזם החינוכי והחשוב לאין ערוך בעיר עכו. הפרויקט ייתן מענה מיטבי לילדי העיר עכו ואנו גאים על כך. תודה לראשי קק״ל על שיתוף הפעולה והמעשה הציוני הגדול״.
צילום: מיכאל חורי, ארכיון הצילומים של קק"ל