האקתון בינלאומי של המאיץ הסביבתי קק"ל תל חי

אירוע האקתון בינלאומי ייחודי ומרתק התקיים במהלך מאי 2022 במכללה האקדמית תל-חי.

במסגרת שיתוף פעולה בין מרכז היזמות והחדשנות של המכללה קק"ל-תל-חי והיחידה לקשרים בין לאומיים, מתקיימים אירועים משותפים עם מוסדות אקדמיים בחו"ל, כאשר בשלוש השנים האחרונות ניתן היה לקיימם באופן מקוון בלבד בשל מגפת הקורונה.
 
שיתוף פעולה ייחודי החל בעידן הקורונה עם אוניברסיטת HNU למקצועות המדעים בגרמניה, במסגרתו התקיים אירוע האקתון בזום לפני כשנה וכן החל שיתוף פעולה למחקר אקדמי משותף אשר הביא לתחלופת משלחות הדדית של אנשי סגל בחודשים האחרונים.
 
לפני כשבוע, קיבל שיתוף הפעולה תפנית מרגשת כאשר 30 סטודנטים ואנשי סגל לתואר שני, הלומדים יזמות ב HNU, נחתו בנתב"ג והגיעו ישירות לגליל להשתתף בהאקתון המתמודד עם אתגרי פארק אגמון החולה שבגליל העליון.  30 סטודנטים ואנשי סגל ממרכז היזמות קק"ל תל-חי, חברו לסטודנטים הגרמנים וביחד נוצרו 9 צוותים הטרוגניים אשר התמודדו עם שני אתגרים משמעותיים. הראשון שבהם הנזק אשר נגרם לחקלאות המקומית בשל נוכחות מתמשכת של העגורים והשני, הצורך בעידוד והכפלת מספר המבקרים באתר, חובבי צפרות ואורחים כאחת.
 
הסטודנטים נפגשו באירוע הזנקה מקדים בזום בטרם הגעת הסטודנטים מגרמניה לארץ, בו קיימו מפגשי הכרות ולמידת האתגרים וב-15/5 נפגשו נרגשים ונמרצים בפארק אגמון החולה לתחרות נושאת פרסים.
 
את יום ההאקתון החלו הסטודנטים במופע אור קולי במרכז המבקרים של האגמון, לאחריו יצאו לסיור בעגלות המיסתור להכרות מעמיקה עם האתר ואתגריו ומיד לאחר מכן התעמקו ביום פעילות גדוש שבסופו הוצגו פיצ'ים של הפתרונות החדשניים אשר גובשו במהלך היום.
 
במקום השלישי זכה צוות אשר הציע הורדת האטרקטיביות של השדות החקלאיים לעגורים על ידי שימוש במולקולה מיוחדת לציפוי הזרעים לצד יצירת אתרי האכלה המוזנים מתוצרת חקלאית עודפת. הצוות שהגיע למקום השני הציע שימוש ברחפנים בגובה נמוך כדי להגביל את האזורים בהם העגורים שוהים. הצוות שהגיע למקום הראשון הציע דרך יצירתית להנגיש את האתר של האגמון למקסימום מתעניינים בשפות שונות ובאמצעות אפליקציה יעודית שתתרגט בעלי עניין ברשתות חברתיות.
 
את הצוותים ליוו במהלך היום מנטורים ואנשי סגל של האוניברסיטאות, אנשי הצוות והחוקרים שבאגמון החולה ומנציג משרד החקלאות. כמו כן, ביקרו במהלך היום את המשתתפים הנהלת המכללה האקדמית תל-חי, חוקרים ואורחים.
 
מאוניברסיטת HNU בגרמניה נמסר לנו מיד עם שובם לארצם, כי למרות שהסטודנטים המשיכו את פעילותם ברחבי המדינה ופגשו מוסדות אקדמיים ותכניות נוספות, העידו הסטודנטים כי אירוע ההאקתון היה המשמעותי ביותר עבורם בביקור וכי הם חשו כי הם קיבלו כלים ומיומנויות משמעותיים והביקור באגמון היה מרתק ומפעים עבורם.