גישה משער כניסה מערבי. מצומת שמשון נוסעים דרומה בכביש 38 ופונים מזרחה בצומת המרומזר לכביש 384, העוקף את אזור התעשייה בית שמש. במפגש עם כביש 3866, סמוך לכניסה למושב מחסיה, פונים מזרחה. אנו עוזבים את גבעות שפלת יהודה ועולים עתה במדרון הרי ירושלים לעבר הר יעלה. הדרך נקראת דרך האמפרי, לזכרו של סגן נשיא ארצות הברית וידיד ישראל יוברט האמפרי. הדרך, שאורכה כעשרה קילומטרים, משמשת נתיב תחבורה המקשר את יישובי ההר עם בית שמש ויישובי השפלה.
כקילומטר וחצי מתחילת הדרך נבחין בשער הכניסה המערבי לפארק. במקום הוכשרו מרפסת תצפית וחניונים.
בהמשך הדרך פזורים מספר חניונים ותצפיות נוף, כל אחד בעל אופי משלו. במעלה הכביש מובילה דרך קצרה ימינה לבית היערן. זהו מבנה אבן שנבנה בימי המנדט הבריטי. קק"ל שיקמה את המבנה והכשירה בצדו חניון, מתקני שעשועים ומצפור נוף עם פרגולות ומתקני ישיבה.
צומת הר יעלה
הכביש מגיע לצומת הר יעלה. מעט לפני הצומת נמצאת אנדרטת זיכרון לאסטרונאוט הישראלי אילן רמון, שנספה במעבורת החלל "קולומביה". האנדרטה שוכנת בנקודת תצפית יפה על הסביבה. סמוך אליה ניצבת אנדרטה נוספת, העשויה סלע ועליו מוטבעת מפת ארץ ישראל. בצומת הר יעלה, ממערב לכביש, ניצבת אנדרטה מרשימה המנציחה את זכר הנספים באסון מעבורת החלל "צלנג'ר", שהתפוצצה מיד לאחר המראתה (1986). הפסל המתכתי, בעל הצורה האליפטית, מעשה ידיו של הפסל אלי רן, מסמל את כדור הארץ.
מצומת הר יעלה ניתן לנסוע מערבה ולבקר במערת הנטיפים שבשמורת אבשלום, מערת הנטיפים המרשימה בישראל (הכניסה בתשלום).
טיול רגלי הר יעלה למוקד מידע נס הרים
משך ההליכה: 3-4 שעות. אורך השביל: כשישה קילומטרים. דרגת קושי: מיועד למיטיבי לכת. מפה (חובה): מפת טיולים וסימון שבילים מבואות ירושלים (גיליון מס' 9).
דרך עפר עולה אל ההר (645 מטר), הנקודה הגבוהה בפארק. התצפית המרהיבה חולשת על שפלת יהודה ומישור החוף הדרומי במערב, נחל שורק והרי ירושלים בצפון והרי חברון במזרח. סביב פסגת ההר יש מסלול הליכה טבעתי. קק"ל בנתה כאן מגדל תצפית למניעת שריפות.
לתשומת לבכם: חל איסור לעלות על המגדל. המגדל נועד ליערני קק"ל ולצופי אש העולים עליו למטרת עבודה בלבד.
מסביב לפסגה פזורים שרידי הכפריר הערבי דיר-אל-הווא (משכן הרוחות) ושרידים של יישוב קדום מהתקופה הביזנטית. במלחמת העצמאות היה האזור הזה, עד תחנת הרטוב, ליד בית שמש של ימינו, בשליטת הצבא המצרי. הכוחות המצריים הגיעו אז עד רמת רחל. אזור הר יעלה ורכס סנסן נכבשו במסגרת מבצע "ההר" (22-19 באוקטובר 1948), שיצר את "פרוזדור ירושלים". בני נוער מתנדבים עוסקים בשיקום סביבתי בהר יעלה.
מפסגת הר יעלה ניתן לצעוד בשביל מסומן ירוק, הפוגש שביל הולכי רגלי מסומן שחור. שביל זה מעניק תצפית על הערוץ העמוק והנפתולים המרהיבים של נחל שורק. בדרך ניתן לטפס לחורבת טורה ולבקר במבנה בעל הכיפה הלבנה של דאר-א-שיח. המסלול מסתיים במוקד מידע נס הרים. ניתן לסיימו גם בתחנת הרכבת בר גיורא (נחל קטלב). המסילה, שנסללה לראשונה בשנות ה-80 של המאה ה-19, שופצה בראשית שנות האלפיים ומשמשת את קו הרכבת בית שמש-ירושלים.