נקודת מוצא: הר יעלה, מעט מצפון לצומת צ'לנג'ר (מפגש כביש 3866 עם הכביש היורד למערת הנטיפים).
דרך עפר קצרצרה, מסומנת ירוק, מובילה להר.
נקודת סיום: מוקד מידע נס הרים.
אורך המסלול: כ-6 ק"מ. משך ההליכה: 4-5 שעות .
דרגת קושי: מיטיבי לכת.
מפה: מפת טיולים וסימון שבילים מבואות ירושלים (גיליון מס' 9).
הערה: יש לדאוג לרכב מאסף.
מפסגת הר יעלה יורדים מזרחה בשביל מסומן ירוק, הפוגש שביל מסומן שחור. השביל "השחור" עובר בכתף הדרומית של נחל שורק והוא מעניק תצפית על הערוץ העמוק והנפתולים המרהיבים של הנחל. בדרך ניתן לטפס לראש המבצר החרב שבחורבת טורה, כנראה מצודה חשמונאית שחלשה על הדרך לירושלים מכיוון מערב.
נחל שורק חוצה את מערבם של הרי יהודה, יורד בשפלת יהודה לעבר בית שמש וצרעה ונשפך לים התיכון ליד פלמחים. מדרונות הנחל בקטע שאנו צועדים בו מכוסים חורש מפותח, השומר על צבעו הירוק במשך כל חודשי השנה.
השביל עובר במבנה בעל כיפה לבנה המוקדש לזכרו של שיח' סולטן בדר, שנותר מהכפר דיר א-שיח'. ממבנה הקבר ממשיכים מזרחה בשביל מסומן כחול, הפוגש שביל מסומן אדום שבו עולים למוקד מידע נס הרים.
אפשרות נוספת: לרדת מדיר א-שיח' בשביל תלול (סימון ירוק) לתחנת הרכבת בר גיורה, ליד שפך נחל קטלב לנחל שורק. התחנה שימשה בעבר את נוסעי הרכבת מיפו לירושלים, שמסילתה נסללה לראשונה בשנות ה-80 של המאה ה-19.
קבר סולטן בדר
מסורת אסלאמית מקומית מספרת שבדיר א-שיח נמצא קברו של סולטן בדר. התואר "סולטן" בא להדגיש את מעמדו הדתי של האיש, שכנראה בא לירושלים כדרוויש בתקופה הממלוכית. אחר כך, לאחר מות בתו, סית בדריה, עבר למערה שבנחל שורק ושם גם נקבר. במקום שבו נקבר נמצאים שרידי מבנים מהתקופה הצלבנית, אולי שרידי מנזר. אולם התפילה הגדול שימש כנראה את השיח' כמקום של לימוד ותפילה לאנשים שבאו לעשות זאת בחברתו ובהנהגתו.
מוקד מידע נס הרים
מוקד המידע מציג תצוגת קבע ובה הצעות למסלולי טיול בסביבה. המוקד פתוח בכל יום בשעות 9:00-17:00, והוא כולל את בית הקפה "בר בהר" ושירותים מותאמים לאנשים עם מוגבלויות.
ממוקד המידע יוצאים מסלולי טיול לנחל קטלב ולשביל נופי נחל קטלב.