פארק תמנע התגלתה כתובת עתיקה, שסביב היותה מקורית או מזויפת מתנהל ויכוח נוקב בין הארכיאולוגים. אם מדובר בכתובת עתיקה הרי שזו חדשה מרעישה. הצד המעניין בסיפור הוא שהכתובת התגלתה במקום שבו עברו עשרות אלפי אנשים עד היום ואיש לא ראה את הכתובות. החריטה התגלתה, כאשר יוזף אוטו, גרמני שעוסק בתיעוד כתובות עתיקות ברחבי ביקר בתמנע במאי 2011. הוא צילם את חבריו והפיל בטעות את מכסה עדשת המצלמה. כשהתכופף להרימו גילה תחריט סלע ייחודי חקוק בסלע.
התחריט מורכב משתי מסגרות אליפטיות המזכירות "קרטוש" - מסגרות המקיפות כיתוב והאופייניות לטביעות חותם ולציון שמות פרעונים במצרים העתיקה. בשתי המסגרות מופיע כתב שנראה כחיקוי של הירוגליפים מצריים. החוקרים משערים כי מדובר בהתפתחות מקומית ויוצאת דופן של הכתב הפרוטו-סינאי, שהוא הכתב האלפביתי הקדום ביותר הידוע. כתב דומה זוהה לראשונה במכרות הטורקיז ובמקדש המצרי ב"סרביט אל ח'אדם" בסיני. הכתב הפרוטו-סינאי הוא פיתוח חכם המבוסס על 30 סימנים ששימשו בשפה הכנענית בלבד, כחלופה למאות סימני הכתב ההירוגליפי המצרי. על בסיס הסימנים הללו התפתחו השפות השמיות הקדומות, וביניהן הפיניקית, הארמית והעברית. הפיניקים יורדי הים, העבירו את הכתב ליוונים ומשם הוא התפשט לכל רחבי העולם המערבי. הכתובת בתמנע מכילה סימן אחד שאינו שייך לא"ב המוכר והוא כנראה הושאל מכתב החרטומים המצרי.
ד"ר סטפן וימר, מהמכון לאגיפטולוגיה באוניברסיטת מינכן, טוען שהכותב שיצר את הכתובת השתמש בסימני כתב אלה לציון שם ותואר בשפה שמית קדומה. במסגרת האליפטית מופיע תואר או כינוי מקצועי, שיתכן וניתן לתרגמו כ "סופר הלוח" - כלומר סופר שמקצועו הוא לכתוב על גבי לוחות. לא ידועות דוגמאות נוספות לתואר זה. וימר פענח גם את שם כותב הכתובת – "עז-רממ." ניתן להבין את התחריט כביטוי לקשר ולהשפעה בין המצרים, נושאי כתב החרטומים הקדום, לבין אוכלוסיה מקומית שמית במרחב. הכתובת מתוארכת לתקופת הפעילות המצרית בתמנע, מסוף המאה ה-14 עד אמצע המאה ה- 12 לפנה"ס, כמה מאות שנים לאחר הפעילות בסיני. לטענת החוקרים המצדדים במקוריות התחריט, זוהי תגלית יחידה מסוגה בהיסטוריה של התפתחות הא"ב בכנען.
מיד כשנודע דבר התגלית התעוררה המחלוקת בין החוקרים. הארכיאולוגים ד"ר יובל יקותיאלי והמומחה לפטינה (כיסוי הסלע) וד"ר יובל גורן טוענים שמדובר בזיוף מאחר והפארק נחקר אין ספור פעמים בעבר ולא ייתכן שהכתובת לא התגלתה עד כה. בנוסף טוען גורן כי הפטינה חדשה מכדי שהכתובת אכן תהיה עתיקה מספיק. עד שיוכרע העניין, יש למבקרים בפארק הזדמנות לחזות בתחריט המדובר.