בטקס השתתפו אנשי שגרירות צ'ילה בישראל, נציגי משרד החוץ, נציגי המכון לקשרי תרבות ישראל-צ'ילה על שם אוחיגינס בישראל ונספחים הצבאיים של שגרירויות ממספר מדינות מדרום אמריקה.
התקרית הדיפלומטית שארעה בחודש שעבר עם צ'ילה, בה הנשיא הורה לשר החוץ שלא לקבל את כתב האמנה של השגריר הישראלי, התסיסה מעט את היחסים עם המדינה הלטינית. אך זו מיהרה לתקן את הנעשה, וכעת היחסים שבו למסלולם.
ביום ה' 20 לאוקטובר, קק"ל חלקה כבוד למנהיג הצ'יליאני ברנרדו אוחיגינס באתר הזיכרון לגנרל ברנרדו אוחיגינס באשתאול, בטקס לציון יום הולדתו של משחרר צ'ילה, הגנרל ברנרדו אוחיגנס.
סגן יו"ר קק"ל ארנן פלמן נשא דברים בשם קק"ל: "אנחנו בקק''ל מאוד מזדהים עם הדמות של אוחיגינס ועם עשייתו, ובעיקר עם חזונו להעניק לכל עם חירות ועצמאות, ומוכונותו לתרום מעצמו ולעשות את כל מה שנדרש כדי להשיג זאת.
כבר 30 שנה אנו חוגגים את היום הזה באנדרטה שלנו לכבוד אוחיגינס, ואנו מקווים שהשותפות הזאת בין ישראל לצ'ילה תימשך תמיד, כחברות אמיתית של עשרות שנים, ללא קשר להקשרים פוליטים".