יהודים מצילים יהודים – פעילויות הדרכה

קשה להסביר מה בדיוק קרה בשואה עצמה, כבר לא נשארו הרבה ניצולים כדי לספר את שארע שם בתופת. בדיוק בשביל זה תפקידכם כמדריכים הוא לעזור במשימה לזכור ולא לשכוח. ריכזנו עבורכם מספר הצעות מעשיות שיעזרו לכם במפגשים עם הילדים ובני הנוער
  • דמות מהשואה – בחרו דמות הקשורה לשואה ודברו עליה עם החניכים. הציגו בפניהם את הדמות, קורות המדינה והיישוב שלה בזמן השואה ובזמן המלחמה, ספרו על הדמות ועל המעשים ההרואיים שלה ודונו בהם.
    אתם מוזמנים להיעזר במצגות הנמצאות באתר ובמסמכים הנלווים שצירפנו לכל דמות.

  • קיר הנצחה – הכינו קיר הנצחה העוסק בלימוד הפעיל בנושא סביב הדמות שנבחרה כדמות המרכזית של השנה, סביב דמויות ידועות נוספות או דמויות מצילים יהודים שפועלן תואר באתר "חלון ירוק" לצעירים בשנים קודמות.

  • תערוכת השואה – אפשר להכין מיצג מחומרים שונים, דגמים של קהילות ושל בתים, שיספרו את סיפור המקרה והמקום. לסיום, אפשר לתלות את הפינה במקום מרכזי בו מתקיימים המפגשים בכיתה או בפינת יום השואה במתנ"ס. אפשר לתעד את הפעילות ולהעלות בצירוף סיכום כתוב לאתר "חלון ירוק".

  • עבודה בקבוצות – ניתן לחלק את הקבוצה לקבוצות, שכל אחת מהן תלמד על דמות מציל יהודי אחר. לאחר שלמדה, כל קבוצה תצטרך להציג את דמות המציל, את סיפורה ואת סיפור האזור שממנו הגיעה. כל קבוצה יכולה להשתמש במגוון אמצעים להצגת הנושא שלמדה: הכנת תעודת זהות לדמות, סרגל זמנים ומעשים, יצירת קולאז' של העיירה, הכנת מצגת ועוד.

  • טקס יום השואה – ניתן לשלב את דמות המציל היהודי וההתוודעות של התלמידים לנושא בטקס יום השואה בו משתתפים החניכים, ולספר את סיפור המציל במהלך הטקס.
חיילים גרמנים ביוון בזמן המלחמה