כולם מתכנסים בחדר האוכל החדש במרכז שדה ויער נס הרים כדי לשמוע מפי כמה מדריכים – בוגרים וצעירים – על שנת ההדרכה שלהם. מה הם חוו במהלך השנה כמדריכים, אילו פעילויות מיוחדות הם עשו עם החניכים, והיו גם מפגשים עם קהלים, סדנאות מיוחדות, מעשים טובים, ולא פחות חשוב – משתפים גם באתגרים שליוו אותם בניהול החוג והדרכת הנוער.
עמרי, מדריך חוג 59 מרחובות, מספר על מפגש עם אוכלוסיות שונות, שהן המרכיב האנושי בנוף שלנו, שאפשר לחניכים להכיר אנשים חדשים, לפעמים אפילו מתרבויות שונות, ולהתחבר אליהם וללמוד אלה מאלה. למשל: פעם הם השתתפו בקטיף מנגו, ישנו בזולה של העובדים ועזרו לחקלאים ועל הדרך גם נהנו מהעבודה ומהטיולים; פעם הם נפגשו עם קבוצת נוער ביישוב בדואי; לא פעם הם התנדבו למען האחר – והקימו גינה קהילתית ברחובות וגם קומפוסטר לשכונה (ביום המעשים הטובים). במהלך השנה השתתפה הקבוצה של עמרי בסדנאות מגוונות ומיוחדות כמו סדנה להכנת סנדלים בעזוז; הכנת פסל עוף החול בסדנת נפחות בגלבוע; מלאכות עתיקות בפסטיבל פסח במצפה רמון; ואפילו סדנת צלילים מרפאים.
עמרי מסביר שהוא מנסה לשלב כמה שיותר פעולות של היכרות עם האוכלוסייה בארץ לצד פעולות של שטח ומסעות עם תרמיל על הגב. "לעשות דברים שאוהבים. התנסויות מעניינות, מפגשים עם האוכלוסייה – זה חלק מהמסע שבטבע והנאה מהסביבה וממה שמרכיב אותה", הוא מסכם. ואם לא די בזה שהקהל נשאר פעור פה, אז הנה גם בא הסיפור על המסע של הקבוצה מִיָּם (תיכון – חוף אשקלון) אל יָם (המלח) – ועכשיו כולם כבר רוצים להירשם לחוג של עמרי...
גם לאילן המד"צ (מדריך צעיר) יש סיפורים מעניינים – הוא מספר על האתגרים הרבים שהיו לו השנה בהדרכת הקבוצה. הקבוצה שלו מורכבת מחניכים שמגיעים משלושה בתי ספר שונים בבאר שבע והוא עשה דרך מרתקת כדי להכיר את החניכים ולהבין איך לעבוד עם כל אחד כדי להצליח בפעולות וביעדים של ההדרכה.
המדריכים ממשיכים לשתף, כל אחד מוסיף עוד נקודה למחשבה ועוד נושא שאפשר לפתח, עוד דרך לעבוד עם הקבוצה, ועוד מעוז לכבוש, והנה נגמר הזמן, והגיע הרגע לצאת לסדנאות וההרצאות.