מנבטה ירוקה

מקנקל למנבטה: צפו ולמדו איך בעזרת מספריים, מים, טושים וגרב ישן הופכים בקבוק שתייה שהתרוקן למנבטת נבטים שווים  כאלה שעושים רק טוב לסלט. אז איזה נבטים בא לכם היום?
 

מנבטה הידרופונית מגרב וקנקל: יצירה לט"ו בשבט

מה צריך?

  • "קנקל" ריק, שטוף ומיובש
  • גרב ישן
  • סכין יפנית ו/או מספריים
  • מים
  • עדשים ירוקות, שעועית מש, שעועית לבנה, חומוס או כל זרע שרוצים להנביט.

מה עושים?

  • משרים את הזרעים במים למשך הלילה. מסננים ושוטפים היטב.
  • חוצים את הקנקל.
  • מלבישים את הגרב על תחתית החלק של צוואר הבקבוק, כך שימתח על פני האזור החתוך ויכסה את כל הקנקל.
  • ממלאים מעט מים בתחתית החלק השני של הקנקל ומכניסים את חלק צוואר הבקבוק עם הפייה כלפי מטה, כך שקצה הגרב ייטבל במים.
  • מפזרים את הזרעים על הגרב המתוח והלח.
  • ממתינים מספר ימים ועוקבים אחרי הנביטה. אם מים נגמרים משקים את הנבטים במעט מים נוספים – המים יעברו דרך הגרב ויצטברו בתחתית הבקבוק והגרב יספוג אותם ויישאר לח כל הזמן.
  • עושים תספורת למנבטה ואוכלים – סלט עם נבטים, חביתה עם נבטים, תבשיל מוקפץ עם נבטים... וגם סתם נהנים מהעציץ הירוק והיפה.

להדפסת ההוראות להכנת מנבטה ירוקה, לחצו כאן»