אדנית טעימה

סיימתם לשתות את החלב? חכו! אל תזרקו את הקרטון לפח. עם קצת דבק, צבע ויצירתיות אתם יכולים להפוך אותו לאדנית ולגדל בה ירקות שורש. צפו ביצירוקה – אדנית טעימה, וקדימה, לעבודה
 

אדנית טעימה: הוראות הכנה ליצירה מקרטון חלב

מה צריך?

  • קרטון חלב או מיץ ריק, שטוף ומיובש היטב
  • סכין יפנית ו/או מספריים
  • דבק פלסטי
  • מים
  • צבעי גואש
  • מכחול למריחת דבק וצבע
  • גרעין אבוקדו, תפוח אדמה קטן, בטטה קטנה, בצל קטן, שום.

מה עושים?

  • בוחרים שתי פקעות ובצלים או גרעין אבוקדו ופקעת להנבטה.
  • צובעים ומקשטים את קרטון החלב בתערובת של דבק פלסטי וצבע גואש. הדבק יסייע לצבע להידבק לקרטון החלק.
  • מסמנים את היקף הפקעות שבחרנו על דופן קרטון החלב בטוש.
  • גוזרים עיגול שמתאים להצבת כל פקעת כך שצדה התחתון יוכל להיות שקוע במים והיא תוכל לעמוד בצורה יציבה.
  • גוזרים חלון השקיה קטן באזור שנותר פנוי – כך נוכל לראות אם חסרים מים ולהשקות לפי הצורך. נשאיר את החלון סגור כדי להקטין את אידוי המים ככל האפשר.
  • ממתינים כשבוע עד שהפקעות ינבטו. אפשר להעביר לעציץ או לגינה ואפשר להשאיר במטבח ולקצוץ עלים ירוקים לסלט.
  • מומלץ לגדל באותה דרך גם פטרוזיליה, בזיליקום או נענע שקונים בסופר.

להדפסת ההוראות להכנת אדנית טעימה, לחצו כאן »