את יומו השני של הסמינר, שהיה בסימן "כוחו של היחיד – כוחה של הקבוצה", פתחו החניכים במצפה חרשים, יישוב שהוקם כחלק מתוכנית המצפים שבמסגרתה הוקמו 45 יישובים בגליל בתחילת שנות ה-80. מהמצפה המשיכו בהליכה רגלית לפקיעין העתיקה, מרחק של כ-4 ק"מ. בבית הכנסת העתיק שמעו המנהיגים הצעירים על 2,000 שנות התיישבות יהודית ועל רצף ההתיישבות בפקיעין מתקופת בית שני ועד היום, ונהנו מסיור חווייתי בסמטאות בליווי מוזיקלי עד למעיין ומערת הרשב"י.
"אני כבר שנה בארץ וזה הסמינר השלישי שאני משתתף בו", שיתף בתחושותיו אלכס, חניך בתוכנית "המנהיגות שבדרך", עולה חדש מבת ים. "ההסבר על חשיבות ההתכנסות היהודית והכניסה לבית הכנסת העתיק והביקור במערה שרבי שמעון הסתתר בה היו הדבר הכי מרגש שחוויתי מאז שעליתי".
מפקיעין המשיכו כולם למרכז שדה ויער לביא, שם התארחו. גם כאן התפעל צוות ההדרכה של הסמינר מיכולות המנהיגות של החניכים הצעירים, שהעבירו תרגילי גיבוש ומעגלי שיח על חשיבות ההתיישבות.
לאחר ארוחת הערב התקיימו מעגלי שיח משולבים של קבוצות עולים וקבוצות ותיקות, שעבור חלק מהמשתתפים, ובהם אלו שחששו ממעגלי השיח בתחילה, היה האירוע המשמעותי ביותר שחוו בסמינר, לדבריהם.