מפגש פסגה משולש

יום מרתק ומרגש להכרת בני העדה הדרוזית. צילום: רים דגש. קק"ל
משלחת של בני נוער מארה"ב הגיעה לארץ להשתתף במפגש משותף עם נוער דרוזי ויהודי. מטרת המפגש, שהושגה בהצלחה מרובה, הייתה לספר על משמעותה, חשיבותה והשתלבותה של העדה הדרוזית בארץ
 
מאת: רים דגש ומערכת "חלון ירוק"
2.1.2018
בתאריך 29.12.2017 התקיים מפגש של בני נוער במועצה המקומית ירכא שבגליל. במפגש השתתפו 35 בני נוער יהודים אמריקאים בגילאים 18-16, שהגיעו לארץ במסגרת "שותפות ביחד גליל מערבי", 10 בני נוער דרוזים ישראלים ו-15 בני נוער יהודים ישראלים, בני אותו גיל.

מטרת המפגש הייתה לספר את סיפור השתלבות העדה הדרוזית בארץ, באמצעות פעילויות גיבוש, לימוד התרבות וההיסטוריה הדרוזית ובילוי משותף. שרה שטיין – משתתפת מהמשלחת מארה"ב – אמרה: "תודה רבה לכם, זה היה יום נהדר!"

באים ללמוד ולהכיר

בני הנוער מארצות הברית הגיעו מהעיר אומהה שבמדינת נברסקה, לטיול מאורגן בישראל מטעם בתי הכנסת והפדרציה היהודית בעיר. הפדרציה היהודית באומהה, יחד עם 14 קהילות יהודיות נוספות, מקיימת קשרי שותפות עם אזור הגליל המערבי באמצעות "שותפות ביחד" של הסוכנות היהודית.

לפני כחצי שנה יצאה משלחת נוער מאזור השותפות בארץ לבקר באומהה והתארחה בבתים מארחים. בימים אלה משלחת גומלין מאומהה הגיעה לארץ והתארחה בבתים מארחים בעכו ומטה אשר. למפגש זה הצטרפו גם בני נוער דרוזים שפעילים במסגרות מצוינות באנגלית של מחלקת החינוך הלא פורמלי של ירכא.
כולם ביחד. נעים להכיר את העדה הדרוזית. צילום: רים דגש. קק"ל

מה היו מטרות המפגש?

מדינת ישראל מוצגת בתקשורת ובקמפוסים ברחבי ארצות הברית, לעתים קרובות, כמקום שאינו מעניק זכויות שוות למיעוטים. תלמידי התיכונים מארצות הברית שהשתתפו בפעילות זכו להיחשף לרב תרבותיות של ישראל, בייחוד בגליל המערבי. חשיפה זו אמורה להקנות להם ידע שישרת אותם מול ארגוני הדה לגיטימציה של ישראל, כאשר יגיעו ללימודים בקמפוסים האוניברסיטאיים בעתיד. בנוסף, גם התלמידים היהודים, שהגיעו למפגש באמצעות תוכנית "ברית חיים", שמטרתה לחזק את הקשר בין היהודים לדרוזים בארץ, זכו להיחשף לעדה הדרוזית ולהכיר מקרוב ולעומק את בני העדה אשר משרתים במגוון תפקידים בכל התחומים – בממשלה, בכנסת, בבתי המשפט, בצבא ובחיים האזרחיים.

משתתפים בסבב פעילויות מגבשות. צילום: רים דגש. קק"ל

מכייפים, מתגבשים וטועמים

יום הפעילות נפתח בשעות הבוקר. ראש המועצה ומנהל מדור חינוך, דני פדידה, הציג את בני הנוער ומדריכי קק"ל המשתתפים בפעילות. לאחר מכן חולקו המשתתפים לארבע קבוצות שהשתתפו בסבב בשלוש תחנות ODT ובתחנת שיח על אודות הקשר הדרוזי יהודי ישראלי, שהופעלו על ידי מדריכי קק"ל. בתום הפעילות ישבו כולם יחד לארוחת צוהריים דרוזית מסורתית טעימה ביותר. לאחר הארוחה יצאו בני הנוער לסיור בכפר ירכא, שאותו הנחה מדריך קק"ל.

בני הנוער התלהבו מהפעילויות המגוונות ומהכרת התרבות הדרוזית והמפגש עם הנוער המקומי. עבור חברי המשלחת מארצות הברית היה זה מפגש ראשון מסוגו, מאחר שרובם ככולם לא הכירו כלל את העדה הדרוזית. בנג'מין – משתתף במשלחת מאומהה – אמר: "למדתי על הקשר המיוחד בין הדרוזים ליהודים. לא ידעתי שום דבר מכל מה שהמדריך סיפר לנו, והתרגשתי לראות שיש לנו כל כך הרבה במשותף".

בזכות המדריכים המנוסים נוצרה אווירה של התלהבות ושיתוף פעולה בין כלל המשתתפים. בסוף היום הביע הנוער הדרוזי את רצונו להשתתף במשלחת הבאה שתצא לארצות הברית.
ללקק את האצבעות. פשוט טעים! צילום: רים דגש. קק"ל