במקומות רבים בעולם מתמודדים עם הנזקים שגורמות סופות החול, דוגמת עלייה במחלות נשימה כרוניות. למעשה, נמצא קשר חיובי בין עליית ריכוז החלקיקים באוויר שמקורו בסופות אבק לבין מקרי תחלואה: במקומות שבהם ריכוז החלקיקים באוויר היה גבוה יותר, שיעור האשפוזים בבתי חולים עקב מחלות נשימה כרוניות כגון אסתמה היה גבוה יותר. אחד הפתרונות שנמצאו הוא נטיעת עצים.
בארצות הברית נוטעים עצים כדי למנוע מחלקיקים שמגיעים מתעשיות שונות לפגוע בבריאות הציבור. לדוגמה, במקומות שבהם יש חוות עצומות לגידול עופות ולצדן אזורים מיושבים קיים חשש לזיהום שמגיע מלשלשת העופות. כאשר הלשלשת מתייבשת, היא הופכת לאבק שמכיל חלקיקים מסוכנים ועלולים לגרום למחלות לבני האדם, השואפים אותם. נטיעת עצים מסייעת להפחית את הזיהום, משפרת את איכות האוויר, ומצמצמת את המחלות הזיהומיות המועברות באוויר. שורשי העצים קולטים את המינרלים (חנקן וזרחן) ממי התהום וממי הנגר וכך משפרים את הזנתם המינרלית ובו בזמן מצמצמים את זיהום הסביבה. ועם זאת קיימת סכנה של כריתת עצים במקומות אלה בשל שיקולים כלכליים. בעלי חוות במדינת אוקלהומה, למשל, מעוניינים, מטעמים רווחיים, להגדיל את שטח החוות על חשבון הקרקעות המיוערות שנמצאות קרוב אליהן והדבר עלול לגרום לבעיה קשה.
גם סמוך לדלהי משתוללות סופות חול אדירות הגורמות לנזק רב לבני אדם: לבעיות נשימה, ואף לפגיעה בחיי אדם. לפעמים הסופות כל כך חזקות עד שבמהלך היום הן חוסמות את קרני השמש ומצמצמות את טווח הראייה של האנשים למטרים בודדים. ממשלת הודו החלה לנטוע מספר אדיר של עצים באזור – למעלה מ-3 מיליון עצים – כדי ליצור חומה שתקל על מיליוני התושבים שסובלים מהנזקים שמביאות עמן הרוחות.