בהדלקת אש יש להקפיד על מספר דברים: מטרת האש היא בישול, על כן גודל הלהבה הרצוי צריך להיות כגודל להבת הגז בבית. ראשית יש לתכנן ולהכין מקום יציב לסיר, עוד לפני שמדליקים את המדורה. המבחן –
מניחים סיר מלא מים על האבנים, לא נפל? סימן שהכנתם כירה מוצלחת. הניחו כמה בקבוקי מים בצד, למקרה שהאש מתחילה לצאת משליטה, ואל תשכחו לנקות את השטח מראש מעשבים יבשים ומזרדים.
הסוד של בניית מדורה מוצלחת הוא: הדרגתיות. האש היא חיה רעבה, תאכילו אותה לאט היא תגדל יפה, תאביסו אותה בעצים – היא תשתולל או תחנק. כדאי להתחיל בכדור נייר, עליו בונים מבנה של זרדים בצורת כוכב, כשהעסק תופס, מתחילים להוסיף לאט לאט ענפים מהדק לעבה, והנה לכם מדורה דולקת בשלושים שניות. במדבר הדל בעצים – אפשר לקחת גזיה גם לארוחת הערב.
הגעתם לשלב הכיבוי – כיבוי צופים? האמת זה עסק מסריח... שופכים מים על המדורה, הופכים היטב את האבנים (גם כדי להסתיר מהמטיילים הבאים את סימני הפיח), מכסים היטב בעפר, והופכים שוב ושוב עד שמוודאים שכל הגחלים כבו.
הדלקת מדורות, כמו לינת שטח, צריכה להתבצע רק בחניונים המאושרים. תה או קפה יש להכין בשטח בבישול על גזייה בלבד, כדי להימנע מהשארת סימנים בשטח. באחריותכם לקבור או להסתיר את שאריות הקפה/עלי תה, בחזקת "לא היינו כאן". בהקשר זה: אין פלא שהבדואים שותים במדבר בעיקר תה. קפה זה מאורע מיוחד, לכבוד חג או אורח, ולא בכדי חישבו על כמות המים שנדרשת לנקות פינג'אן קפה ואמצו את קו המחשבה – זוהי אקולוגיה מדברית.