שעוני הקוקייה אולי מרמזים שהקוקייה היא טיפוס ביתי, אבל ההתנהגות שבגללה זכתה הקוקייה לביקורת הקשה מצד הארנבת ב"דירה להשכיר", מוכיחה דווקא אחרת. הקוקייה מדגימה תופעת טבע מוכרת שנקראת "טפילות דגירה". היא מטילה את ביציה בקינים של ציפורים אחרות ואיננה דוגרת עליהן או מגדלת את גוזליה.
נשמע כמו התנהגות אגואיסטית מאוד, נכון? למעשה, זהו מנגנון מוצלח שמבטיח את המשכיות המין תוך השקעת מינימום אנרגיה. תחשבו כמה מאמץ וזמן ציפור צריכה להשקיע עד שהגוזלים שלה הופכים עצמאים ופורחים מהקן. צריך לבנות קן, להטיל ביצים, לדגור עליהן, לפעמים במשך שבועות רבים, לשמור עליהן מפני טורפים, לטפל בגוזלים, להגן עליהם ולהאכיל אותם... מעייף.
לא מעט ציפורים, כמו הקוקייה, אימצו שיטת רבייה אחרת. נקבת הקוקייה מחפשת קינים של ציפורים אחרות, מתצפתת עליהם, ובאחת ההזדמנויות שבהן הקן נשאר ללא השגחה, היא מסלקת את אחת הביצים המקוריות, מטילה ביצה משלה, הדומה מאוד לביצת העוף ה"מארח", ומשאירה את מלאכת הדגירה ל"הורים המאמצים". אולם בזאת לא תם המנגנון החכם של הקוקייה. גוזל הקוקייה לרוב מקדים לבקוע לפני הגוזלים האחרים בקן ומיד מפגין התנהגות דומה לזו של הוריו הביולוגיים, כשהוא מסלק את ביצי הקן המארח. תופעה זו, המכונה קיניזם (השם לקוח מסיפור קין והבל, שגם בו אח הורג את אחיו), מבטיחה שגוזל הקוקייה ייהנה מכל המזון שיביאו ההורים המאמצים.