חמאה הום-מייד

אוהבים חמאה? רוצים להכין אותה בעצמכם? זה ממש קל. כל מה שאתם צריכים זה שמנת, בקבוק וגולות – כן, כאלה שמשחקים בהן. עכשיו גם תוכלו להגיד שחבצתם
ניחוש פרוע מביא אותנו להגיד שרובכם לא חבצו מעולם. רובכם, כי בטח יש כמה שכן. מתברר שחביצת שמנת לחמאה היא פעולה ממש קלה וכיפית עם תוצאה טעימה, שאפילו יכולה לבוא בטעמים...

מה צריך?
  • בקבוק של ליטר וחצי
  • שמנת מתוקה 32% – רצוי לא עמידה והכי קרה שאפשר
  • 3 גולות (רחוצות ונקיות)
  • חבר שיעזור לנער, או קבוצה שאפשר לשחק איתה במסירות...

מה עושים?

מכניסים את השמנת והגולות לתוך הבקבוק ומתחילים לשקשק. אשם יש אתכם חבר, אתם יכולים לשחק במסירות מהירות ועקביות (חשוב להקפיד על כך), ואם מדובר בקבוצת חניכים אפשר לשחק מסירות עם הבקבוק.
כך או כך, את הבקבוק יש לנער 10-7 דקות – עד שרואים שהנוזל נפרד מהשומן, ונוצר גוש חמאה. הנוזל, אגב, הוא הריוויון.

אם רוצים – מתבלים:
  • מוציאים את החמאה מהבקבוק, מחלקים לכמה צלוחיות, ובכל אחת מתבלים את החמאה בצורה שונה:
  • את הראשונה משאירים בטעם הטבעי;
  • לשנייה מוסיפים מעט שום כתוש ומערבבים;
  • לצלחת השלישית אתם יכולים להוסיף פפריקה או זעתר או שמיר.
  • הכניסו את כל הקעריות למקרר לקירור.
בתיאבון!
אפשר להכין בכמה טעמים. חמאה תוצרת בית. צילום: SXC