לגבן גבינה בבית

בואו לגלות בעצמכם כמה קל וכיף להכין גבינה משלכם. חלב יש? מצוין. עכשיו אתם צריכים רק חומץ ומלח, ואז להרתיח, לבחוש, לסנן ולקרר, והרי לכם גבינה מתוצרת עצמית לחג השבועות
מתברר שלא תמיד חייבים ללכת לסופר בשביל גבינה. קבלו מתכון ממש קל לגבינה ביתית שתהפוך אתכם לכוכבי החג.

מה צריך?
  • 2 ליטר חלב (פרה, כבשים, עיזים)
  • קצת יותר משליש כוס (0.375) כוס חומץ
  • 1.5 כפות מלח
  • מסננת דקה


מה עושים?

  • מרתיחים את החלב, ומעט לפני שהוא רותח מכבים את האש ומיד מוסיפים את החומץ והמלח. בוחשים ומחכים דקה אחת.
  • שופכים את החלב המתגבן למסננת ולוחצים בעדינות על הגבינה כדי ששאריות המים תצאנה. במסננת נשארת רק הגבינה.
  • מחכים כחצי שעה עד שהגבינה מתקררת.
  • אפשר להוסיף לגבינה (יחד עם החומץ והמלח) גם זיתים, עירית, שום ובצל – כדי לקבל טעמים מגוונים.


בתיאבון!

גבינה לבנה. שווה לגוון בטעמים. צילום: pixabay