הלבנה של דודה שושי

כמה טעים – ככה קל להכין. קחו יוגורט, מלח, חיתול וקצת סבלנות (באורך יום-יומיים) וקיבלתם לבנה
לבנה היא אחד ממאכלי החלב הטעימים שיש. תוסיפו שמן זית, זעתר וכמובן פיתה טובה, וקיבלתם ארוחה מהטובות שיש. דודה שושי היא אלופת הלבנה – והיא מגלה שממש קל להכין כזו בבית. אז קבלו את המתכון.

מה צריך?
  • בקבוק גדול של יוגורט צאן או כבשים – 1 ליטר
  • מעט מלח
  • אופציה: שמנת חמוצה
  • חיתול.

מה עושים?
  • מכניסים את כל החומרים לחיתול, קושרים על וו כלשהו במטבח ומניחים מתחת קערה לנוזלים שמטפטפים.
  • כאשר הטפטוף נגמר (בערך יום-יומיים) הלבנה מוכנה.
  • פותחים את החיתול ומוציאים את גוש הלבנה.
  • אוכלים עם שמן זית וזעתר.


בתיאבון!

הכי קל, ממש טעים. לבנה עם שמן זית. צילום: ויקיפדיה
הכי קל, ממש טעים. לבנה עם שמן זית. צילום: ויקיפדיה