רמלה ויכיני לבשו שמלות חג

מתנדבי המכינה שהגיעו להכין את רמלה לחג. צילום: יואב לין
מאת: מערכת חלון ירוק
2.10.2019
לקראת ראש השנה הגיעו מתנדבי "קק"ל למען הקהילה" לרמלה כדי לעזור להכין את העיר לקראת החג, ואילו ביכיני שבעוטף עזה התגייסו התושבים בעצמם – ועשרות הורים, ילדים ובני נוער לקחו אחריות והפכו את היישוב שלהם לנעים יותר ויפה יותר
"לראות את התושבים מחייכים בסוף, זה עושה לי את היום", אומר ג'רמי, מתנדב בן 19 ממודיעין, חניך במכינה הקדם צבאית ברחובות, שהגיע יחד עם חבריו למכינה לרמלה, במסגרת מבצע ההתנדבות "קק"ל למען הקהילה", שם סיידו בתי קשישים, מועדונית ומתנ"ס.
 
"חשוב שהעיר תהיה יפה לקראת ראש השנה", הוסיף אטנקוט מבאר שבע, חברו של ג'רמי למכינה, ואלירן מקרית עקרון, גם הוא חניך במכינה, ציין ש"צריך לעזור לאחרים ולהיות בני אדם". לוי צור, ראש המכינה ברחובות, חש כמובן סיפוק רב ואמר, בעודו מביט בחניכיו העובדים במרץ, "זו המשמעות של חינוך לערכים".

"מרגישה שלא שכחו אותי"

צוותים רבים "פשטו" על רמלה בשבוע הזה. צוות אחד הגיע לסייד את ביתה של רבקה שלי בת ה-68. "הילדים מקסימים", אמרה האישה. "לא רק שעכשיו הבית יותר יפה, גם יש הרגשה טובה שלא שכחו אותי". צוות אחר התייצב במתנ"ס גרסי. בני הנוער שלפו מברשות ופחיות צבע והחלו לעבוד במרץ. "טוב לראות את החברה פעילים ומעורבים", אמר יהודה זאבי, אב הבית של המתנ"ס.
 
על העבודות ברמלה ניצח אליקים וינשטיין, רכז חינוך וקהילה סביבתי בעירייה. "יש לנו שיתופי פעולה רבים עם קק"ל, והשבוע הזה נותן דחיפה נוספת. חשוב לנו מאוד לעודד גם את התושבים להשתתף בפעילות, מתוך תפיסה שזה יגביר את הרצון שלהם לשמור על המקום ולטפח את העיר".מרגשת במיוחד הייתה פעילותם של בני הנוער שהגיעו למועדונית לילדי רווחה. הילדים הקטנים הביטו בהשתאות במתנדבים החרוצים שצבעו את קירות המבנה. "המתנדבים הללו הם דוגמה נהדרת לילדים שלנו", אמרה אורלי חזן, רכזת המועדונית.
 
סמנך, בן 20 מבית שמש, שבחר גם הוא להצטרף לפרויקט ההתנדבות, אמר: "ההתנדבות עושה לי טוב על הלב, בייחוד כשאני רואה את ילדי המועדונית ומבין את החשיבות של מה שאנחנו עושים".
המתנדבים צובעים את ביתה של רבקה שלי. צילום: יואב לין

גם הקהילה מתגייסת

לא רק במרכז הארץ נערכו מבצעי התנדבות רבים, אלא גם בצפון ובדרום. במושב יכיני בעוטף עזה החליטו לגייס את התושבים להתנדב בעצמם, במקום לגייס סיוע מבחוץ. עשרות ילדים, בני נוער והורים עבדו יחד בהקמת גינה קהילתית בשטח שקודם היה עזוב ומוזנח. הם ניקו את השטח, ניכשו עשבים, שתלו צמחים וסיידו את המבנים מסביב. בהמשך גם יגיעו שולחנות, ספסלים ורשתות הצללה, מתנת קק"ל.
 
"מבחינתנו יש כאן תרומה משולשת – טיפוח הסביבה, העצמת הקהילה וחיזוק יישובי עוטף עזה", הדגישה כנרת ישורון, מתאמת חינוכית במרחב דרום של קק"ל.
 
"מטרתנו בראש ובראשונה לעורר את הקהילה לקחת אחריות ולגלות מעורבות", ציין ליאור אגיב, רכז חברתי במושב. "היה פה צורך אמיתי למקום מפגש נעים לילדים, נוער ומשפחות".
תושבי יכיני משדרגים את המושב. צילום: יואב לין
יאיר בן ה-12 סיים לעדור את הגינה והחל לצבוע את המקלט הסמוך. "כיף לעבוד ולהשקיע עם כל החברים, במקום להיות תקוע כל היום בטלפון ובטלוויזיה", אמר הילד בחיוך גדול. "זה מקום שנוכל להיפגש בו ונדע שהוא שלנו, כי עשינו אותו בעצמנו". ואילו גאיה בת ה-10 הוסיפה: "זאת ממש חוויה, אנחנו גם עובדים וגם מתחברים זה לזה".
 
אופיר ליבשטיין, ראש המועצה האזורית שער הנגב, הצטרף לילדים בעבודה. "קק"ל עשתה מהלך מדהים בעוטף עזה. מעבר לפרויקטים הפיזיים הרבים, יש גם תרומה מיוחדת בפעילות חינוכית. חיזוק הקהילה חשוב בכל מקום, ובייחוד באזור שלנו. הקהילה נותנת כוח לתושבים להתמודד עם האתגרים הרבים ומושכת לכאן משפחות חדשות". מורן חג'בי, נציגת המושב במועצה האזורית שער הנגב, הוסיפה ואמרה כי "כשהילדים עובדים בעצמם הם מתמלאים בתחושת גאווה ושייכות. החינוך הכי טוב מגיע דרך הידיים".
 
העבודות הסתיימו בנטיעת עצים בגינה הקהילתית. "יום אחד, כשתהיו זקנים, תחזרו לפה עם הנכדים שלכם" פנה לילדים ליאור הרכז החברתי. "ספרו להם איך בניתם את הגינה הקהילתית ושתלתם פה שתילים קטנים, שהפכו לעצים גדולים".
גם כוכבות הרשת יצאו להתנדב. צילום: יואב לין