דו קיום בסימן ט"ו בשבט

היש מראה מרגש יותר מאשר אנשים מכל הגילים, ממקומות שונים, בני דתות שונות, נוטעים יחד למען עתיד משותף? צילום: יואב לין
09 פברואר 2020
ככה חוגגים ביחד! מאות תלמידים יהודים ובדואים השתתפו בטקס נטיעות ביער להב, שסימן בדיוק מהם חיים משותפים בנגב. אליהם הצטרפו גם חיילים וקשישים. היה מפגש מרגש ומיוחד
מאת: יואב לין
בטקס הנטיעות שהתקיים ביום חמישי, 6.2.2020, ביער להב, שיתוף פעולה בין חטיבת החינוך וקשרי ציבור מרחב דרום של קק"ל, השתתפו אנשים רבים ובהם כ-400 תלמידים מרחבי הנגב, ביניהם תלמידים יהודים מבתי ספר באשקלון ובאשדוד ותלמידים בדואים מרהט ומהמועצה האזורית נוה מדבר. רבים מהתלמידים משתתפים לאורך השנה בפעילויות משותפות ובמפגשי דו קיום בין יהודים וערבים במסגרת בית הספר. עידו, בן 13, מאשקלון: "כבר כמה שנים שאנחנו פועלים בשיתוף עם בית הספר ברהט, והמפגש היום הוא ממש יום שיא. עכשיו אנחנו נוטעים ביחד עצים, שמסמלים תקווה חדשה ושיתוף פעולה".

מתחילים בברכות ובריקודים מקפיצים

המשתתפים הרבים באירוע הגדול – בין השאר, קשישים ממרכז יום לקשיש בבאר שבע, חיילי כיפת ברזל וחיילים מהפרקליטות הצבאית ומחיל הים – פתחו את היום בהפנינג הפעלות ופעילות מוזיקלית מלהיבה עם מפעיל קק"ל. הם קפצו ורקדו ביחד – יהודים ובדואים, צעירים ומבוגרים. כולם נהנו מהמוזיקה ומהמפגש המיוחד, כשברקע מזג האוויר הנפלא ונוף ירוק.

לאחר שסיימו לרקוד נערך טקס קצר, שבמהלכו אהרון בר, מנהל המחלקה הפדגוגית בחטיבת החינוך בקק"ל, בירך על קיום האירוע המשותף. גיאהד נאסר, מנחה של"ח במחוז דרום, אמר: "תודה לאנשי קק"ל שעובדים על הפרויקט הזה של שותפות ושל מפגש של בתי ספר ערבים ויהודים ביחד. כל המטרה היא להיפגש, לשתף, לחיות ביחד ולעבוד ביחד. גם כך אנחנו חיים באותה מדינה ובאותה ארץ, לכן זו המטרה שלנו וזו הדרך! תודה לכולם".

חגית אוחנה, מנהלת מדור חינוך במרחב דרום של קק"ל, סיפרה: "זהו טקס מיוחד במינו ברוח דו קיום. התלמידים נוטעים ביחד עצים בארץ ישראל ונהנים מהפעלות בנושאי קיימות וט"ו בשבט. נטיעת העצים מסמלת רוח של שותפות והדדיות בחברה הישראלית, למען הסביבה ויופייה של המדינה".
ביער נרקוד נרקוד. מבלים ביחד. צילום: יואב לין

נוטעים יחד למען עתיד משותף

לאחר ברכת הדרך של קק"ל ושל נציג החינוך במגזר הבדואי יצאו כולם לנטוע יחד בבורות שהכינו מראש אנשי קק"ל. הנוטעים שתלו שתילים, שישמשו מעין סכרים שעוצרים את זרימת המים בזמן אירועי גשם. כך העצים יקבלו מספיק מים בשביל לצמוח ולהתפתח וגם יעזרו למנוע שיטפונות וסחף קרקע.

כל קבוצת נוטעים הייתה מורכבת ממגוון גילים וקהלים, כך שהנטיעה המשותפת הייתה גם חוויה מופלאה. הידיים הנוטעות של צעירים ומבוגרים, בדואים ויהודים, השתלבו ביחד, והחיבור שנוצר בין כולם היה מרגש ומושלם.

העצים הצעירים שרק ניטעו ימשיכו לגדול, וכך גם בני הנוער ששתלו אותם. אין ספק שהחוויה המשותפת והידידות שנקשרה בין הקבוצות השונות ילוו אותם גם בעתיד.

הגיעו לנטיעה משותפת. צילום: יואב לין

המשתתפים מספרים:

פאתן , בת 13 מבית הספר אלראזי ברהט: "זאת הזדמנות נפלאה לערבים וליהודים לעשות משהו ביחד למען המדינה ולטובת הסביבה. בשבילנו, הילדים, זאת גם הזדמנות להכיר חברים חדשים".
שרף, בן 14 מרהט, סיפר: "יער להב כל כך קרוב לבית שלנו, ואנחנו חייבים לשמור עליו".
פאדיל מרהט הוסיף: "היער תורם לאיכות הסביבה, לכן כל כך חשוב לנטוע עצים. האדם מזהם את הסביבה, ונטיעת יערות שומרת על האוויר נקי".
תאיר, בת 13 מאשקלון, סיכמה: "היה לנו יום כל כך יפה, גם נטענו עצים וגם הכרנו חברים חדשים ממקומות שונים".

קראו עוד...