יוסי יפה 2021: להתנדב ולטייל ביחד

"למדנו להכיר מקרוב את הארץ שלנו דרך הרגליים". צילום: לוטן בוקר
3.10.2021

חניכי תנועת בני המושבים יצאו למפעל יוסי יפה, שהתארח במעלה יוסף. הם עבדו באתרי קק"ל, התגבשו, צברו חוויות וסיכמו: "העבודה הייתה קשה, אך מהנה ושווה כל רגע!"
כמדי שנה, גם השנה בחול המועד סוכות, יצאו מאות חניכי חטיבת בני המושבים למפעל המסורתי לזכרו של יוסי יפה ז"ל, שהיה איש שכולו אהבת הארץ ונתינה ומנהיג תנועת בני המושבים.

בשנת 1977 עלה הג'יפ שבו נהג יוסי יפה על מוקש והוא נהרג. לאחר מותו חיפשו חבריו דרך שתנציח את פועלו, וכך, כבר 44 שנים, יוצאים בכל שנה חניכי חטיבת בני המושבים לטבע, בשותפות עם קק"ל. השנה התארח המפעל במועצה האזורית מעלה יוסף, שם עבדו החניכים יחד עם מדריכי קק"ל במגוון אתרי טבע באזור הגליל המערבי (פארק גורן, פארק אדמית, חורבת דניעלה, חורבת גליל ועוד).
עוזרים בשיפוץ אתרים. מדריך קק"ל עם חניכה בשטח. צילום: לוטן בוקר

למדו להתגבר על אתגרים

"באנו למפעל להמשיך את מסורת בני המושבים ולהנציח את זכרו של יוסי יפה", סיפרו החניכים שירה מכיתה י' ממושב זרעית, ונבו מכיתה י', ממושב אלוני אבא. "רצינו להתנדב ולטייל ביחד, להתחבר לתנועה, לפגוש חברים ובעיקר לצבור חוויות וליהנות. למדנו לבנות ולבצע עבודות שבכלל לא ידענו שאנחנו יכולים לבצע – עבודות קשות למען הקהילה ולא רק בשביל עצמנו. למדנו להכיר מקרוב את הארץ שלנו דרך הרגליים וטיילנו במסלולים היפים ביותר בצפון, למדנו להתגבר על אתגרים ולעזור זה לזה גם כשקשה, וככה גם הכרנו זה את זה טוב יותר.

"ביומיים האחרונים טיילנו בנחל כזיב ובנחל שרך, עבדנו במגוון אתרי עבודות של קק"ל כדי להפוך את האתרים לנגישים יותר ונעימים יותר ולהקל על תושבי ישראל להגיע וליהנות מהטבע שמציעה לנו הארץ שלנו", סיפרו החניכים, "מחר נמשיך להתנדב ולעזור בשיפוץ אתרים ביישובי המועצה האזורית מעלה יוסף. העבודה הייתה קשה, אך מהנה ושווה כל רגע!

"לקראת השנה החדשה אנחנו מאחלים לחטיבת בני המושבים המשך עשייה משמעותית, התפתחות למקומות חדשים, לצד שמירה על המסורות החשובות שלנו".
"ליהנות ולצבור חוויות". חניכים בתצפית. צילום: לוטן בוקר

אפס פסולת

השנה הוחלט שהמפעל הוותיק יתקיים תחת הכותרת אפס פסולת. לשם כך קיבל כל חניך ערכת כלים רב פעמיים והמפעל כולו התנהל ללא כלים חד פעמיים. הפיילוט שהתחיל השנה צפוי להימשך ואף להתרחב לשכבות גיל צעירות יותר. מדובר בגישה של אחריות סביבתית לצד אחריות אישית של כל חניך לצמצום פסולת. "כולי תקווה שהדבר יעבור גם למשפחות החניכים ולכלל המטיילים", אמר רועי יוסף, רכז המפעלים של חטיבת בני המושבים בנוער העובד והלומד.