חוש הטעם

"הרגע המאושר ביותר בחיים הוא הרגע שלפני אכילת דבש…"
(מתוך פו הדוב, א"א מילן)
יש קשר הדוק בין חוש הטעם לחוש הריח שלנו. כ-80% מתפיסת הטעם מגיעים מחוש הריח, לכן לעיתים כאשר אנו מצוננים, האוכל פחות טעים לנו.
 
חוש הטעם עונה על צורך קדום לבחון את המזון שאנו צורכים בטבע. טעמים מתוקים ומלוחים יעידו לרוב על מזון עשיר בחומרים מזינים. טעם חמוץ או טעם מר יהיו סימן אזהרה לצמחים רעילים או למזון עשיר בחלבון רקוב.
 
קק''ל נוטעת עצי פרי, מטפחת בוסתנים, ומזמינה את הציבור לקטיף מודרך.
תפוח עץ

משימה:

  1. חפשו במסלול את עצי הפרי וצמחי הטעם האכילים. איזה טעם יש להם – מר, מלוח, חמוץ, מתוק או אוממי (Umami)?
  2. אם יש לכם דבר מזון בתיק, הוציאו אותו ולעסו אותו. שימו לב לטעם האוכל כשאתם לועסים. כעת סתמו את האף. האם אתם מבחינים בשינוי בטעם?