זית אירופי

עץ זית. צילום: יואל הורוביץ, ארכיון הצילומים של קק"ל
צמרות זיתים מכסיפות ומתבדרות ברוח הן אחד מהמאפיינים הבולטים בציורי הנוסעים בארץ ישראל. גזעיהם המשתרגים והחלולים של עצי הזית, סמל לאריכות ימים ולאחיזה בקרקע, הפכו אותם לאחד העצים הראשונים שניטעו במסגרת מפעל הייעור של קק"ל

האזינו להסכת (פודקאסט) על הזית...

כמה דברים שמעניין לדעת על הזית...

  • מוצאו של הזית במזרח התיכון. עצי זית גדלים בר בארץ בגליל המערבי ובכרמל.
  • הזית הוא מעצי הפרי הראשונים שהאדם ביית, לפני יותר מ-7,000 שנה, והוא היה מאז ומתמיד אחד הגידולים החקלאיים החשובים בארץ ישראל.
  • פרי הזית מבשיל בסתיו, אז הזיתים הופכים מירוקים לסגולים ולבסוף משחירים.
  • עץ הזית הוא סירוגי: בשנה אחת העץ מניב יבול רב, ובשנה שלאחריה יבול מועט.
  • השמן שימש בימי קדם לפולחן, למשיחת מלכים, למאור, למאכל, למרפא, למוצרי קוסמטיקה ולהסקה.
  • במחקרים התברר שלתרכובות שנמצאות בשמן הזית ישנה השפעה ישירה על מערכת העצבים, והן תורמות להתפתחות תקינה של המוח, לעיכוב הזדקנות, לאיזון רמות הכולסטרול בגוף ועוד.

לכל הפעילויות...