אשחר ארץ ישראלי

אשחר ארץ ישראלי. צילום: שרה גולד

למה זכה השיח הצנוע ובעל הפרי המתקתק בשם אשחר? אולי הודות לצבע עליו הכהה ואולי בזכות פירותיו הטעימים שמבשילים ומשחירים בסוף הקיץ. העיקר ששם משפחתו "ארץ ישראלי" – כך נדע ונזכור שגם אנחנו זכינו לפרי יער משלנו! אבל זהירות, גם האשחר, כמו צבר ארץ ישראלי אמיתי – מתוק וגם דוקר

האזינו להסכת (פודקאסט) על האשחר הארץ ישראלי...

דברים שמעניין לדעת על האשחר הארץ ישראלי...

  • בזרעי האשחר נמצא חומר משלשל, המסייע להפצת הזרעים על ידי הציפורים. לכן מומלץ לירוק את הזרעים כאשר אוכלים את הפרי.
  • אפשר להשתמש בקוציו החזקים של האשחר, הנמצאים בקצות הענפים, כתחליף לסיכת ביטחון או למחט תפירה.
  • אם רוצים קעקועים זמניים בטיול, אפשר להשתמש בפרי האשחר כדי ליצור צבעי גוף.
  • הפרפר היפה "שעיר האשחר" משתמש באשחר הארץ ישראלי כצמח פונדקאי, ונוהג להטיל עליו את ביציו.
  • הענפים הצעירים של האשחר משמשים לקליעת סלים.
  • הפירות הבשלים מתוקים וטובים למאכל – טריים או מבושלים. מכינים מהם ליקרים, מיץ ורוד, ריבה, סירופ ועוד.
  • מן הפירות הבשלים של האשחר אפשר להפיק גם צבע סגול חיוור, המשמש לצביעת בדים וכצבע מאכל.
  • האשחר משמש ברפואה העממית בעיקר לריפוי מחלת הצהבת, וכן לטיפול בעצירות כרונית ודלקת עיניים. יש בו חומרים המונעים התפתחות של תאים סרטניים, תורמים לבריאות הלב וכלי הדם, והוא גם מונע קמטים בזכות תרומתו להתחדשות הקולגן.

לכל הפעילויות...