מתכונים לל"ג בעומר

נכון, ל"ג בעומר הוא לא חג של מאכלים מיוחדים, אבל גם אי אפשר להפריד בינו לבין תפוח אדמה ומרשמלו. אז קבלו כמה מתכונים שמתאימים להכנה במדורה, וגם בבית – למי שהחליט לוותר השנה על מדורה. בתיאבון!

תפוחי אדמה אפויים במדורה

מצרכים:
  • תפוחי אדמה (לפי הכמות הרצויה)
  • אפשר באותו אופן להכין בצל (למי שמעוניין)
  • מלח
  • חמאה (למי שמעוניין)
  • שמנת חמוצה (למי שמעוניין)


אופן ההכנה:

  • שוטפים את תפוחי האדמה היטב ומשאירים אותם בקליפתם.
  • עוטפים כל אחד מהם בנייר כסף ומכניסים למדורה עם גחלים שכבר לוהטות.
  • משאירים אותם במדורה במשך כשעה עד שעה וחצי.
  • מוציאים את תפוחי האדמה מהמדורה (בזהירות, כמובן), חוצים אותם ומוסיפים קצת מלח. אם רוצים אפשר להוסיף גם קצת חמאה או קצת שמנת חמוצה.
  • אפשר לצלות גם בצל באותו אופן, ולשלב טעמים.


* באדיבות אדוה קימלפלד

נפלא גם עם שמנת חמוצה. צילום: אדוה קימלפלד

פיתות על הסאג'

מצרכים:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן רגיל
  • 3.5-3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:
  • מערבבים את הקמח עם המלח.
  • יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את השמרים, הסוכר ושתי כוסות מים פושרים.
  • לשים את התערובת ואז מוסיפים עוד כוס מים פושרים ואת השמן.
  • לשים שוב את הכול היטב.
  • מכסים ונותנים לבצק להכפיל את עצמו.
  • יוצרים עיגולים, מקמחים ומשטחים בעזרת מערוך.
  • מניחים את כדור הבצק על הסאג' וכשצד אחד מוכן הופכים לצד שני, עד שהפיתה מוכנה.


* באדיבות אלישבע אמסלם

טעים עם לאבנה ושמן זית, אבל הכי טעים עם שוקולד. צילום:אלישבע מאי

פיתות במחבת

מצרכים:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן רגיל
  • 1 ביצה
  • 3.5-3 כוסות מים פושרים
 
אופן ההכנה:
  • מערבבים את הקמח עם המלח. יוצרים גומחה באמצע ומוסיפים את הסוכר ו-2 כוסות מים פושרים. לשים וממתינים שלוש דקות.
  • לאחר ההמתנה מוסיפים 1/2 כוס מים, 1/2 כוס שמן וביצה ומתחילים ללוש. מוסיפים את הכוס השלישית לפי הצורך. לא חייבים להוסיף את כולה. לשים את התערובת כ-10 דקות.
  • מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את עצמו.
  • מחלקים את התערובת ל-16-14 כדורים, ומהם יוצרים פיתות באמצעות ידיים משומנות בשמן זית.
  • מניחים את הפיתות במחבת מחוממת על אש גבוהה, מכסים במכסה ומנמיכים את האש. בודקים לאחר זמן קצר, וכשהפיתה משחימה הופכים לצד השני עד שהיא מוכנה.


* באדיבות אלישבע אמסלם

ככה מכינים פיתה עסיסית במחבת. צילום: אלישבע מאי

פיתות במחבת עם מילוי

פיתה במחבת במילוי בצל וגזר או בשר (שדרוג מומלץ)
הכנו לכם הצעה שתשדרג את הפיתה המטוגנת במחבת לפיתה במחבת במילוי ירקות או בשר. לשם כך, בזמן שהבצק תופח, מכינים מילוי על פי טעמכם, מתבלים, מטגנים ו... אוכלים.

מילוי גזר ובצל
מצרכים:
  • 700 גרם גזר
  • שני בצלים גדולים
  • תבלינים – מלח, פלפל וכורכום.


אופן ההכנה:

  • בזמן שהבצק תופח, מקלפים, קוצצים קטן ומטגנים שני בצלים גדולים. אחרי שהבצלים הופכים זהובים, מוסיפים כ-700 גרם גזר קצוץ קטן ומתבלים בפלפל שחור, כורכום ומלח. כשהירקות מתרככים, אך לא הופכים לעיסה, מכבים את האש ומצננים.
  • מרדדים במערוך כל עיגול (מתוך 16-14 העיגולים שהכנו), משטחים במרכזם את המילוי בכמות נדיבה, סוגרים למשולש או חצי עיגול, מהדקים ומרדדים עוד קצת עם המערוך.
  • נותנים לפיתה הממולאת כמה דקות מנוחה כדי לתפוח פעם נוספת, ובינתיים מחממים מחבת עם מעט שמן.


טיגון הפיתה: מניחים בכל פעם פיתה אחת ממולאת על המחבת, מטגנים צד אחד כשמחבת מכוסה, ולאחר מכן הופכים את הפיתה לטיגון הצד השני (בצד הזה אין צורך לכסות). בסיום טיגון שני הצדדים מזיזים את הפיתה הצידה, כשהיא עומדת על אחת הפאות שטרם טוגנו, ובינתיים מוסיפים למחבת פיתה נוספת לטיגון, כך עד השלמת כל הפיתות הממולאות וטיגון כל הפאות כדי שלא יהיה בצק שאינו אפוי או מטוגן דיו...

הצעה נוספת למילוי היא עם בשר בולונז
* באדיבות אלישבע אמסלם

ככה מכינים פיתה עסיסית במחבת. צילום: אלישבע מאי

לאבנה

מצרכים:
  • 1 ליטר יוגורט
  • 2 קופסאות שמנת חמוצה
  • 1 כף מלח
  • חיתול בד


אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים. שופכים לחיתול, קושרים מעל קערה רחבה ומשאירים במקום מוצל במשך 24 שעות.
* באדיבות דורי שויאר