גלידת לשבור את הקרח

אין כמו גלידה קרירה וטעימה בימי הקיץ החמים. רוצים להכין גלידה ביתית ממש בעצמכם, ובאותה הזדמנות גם לשבור את הקרח? קבלו מתכון קל לגלידה קפואה
אם ממש מתחשק לכם גלידה מיוחדת וקלה אתם יכולים פשוט לשקשק אותה לבד או עם בני משפחה/חברים. ככה עושים את זה

מה צריך?

  • מיכל שמנת מתוקה
  •  2 כפות סוכר
  • קצת תמצית וניל
  • 4 כפות מלח גס
  • 2 שקיות עם פס אטימה או 2 שקיות רגילות
  • כלי קיבול מפלסטיק (שמכיל כ-5 ליטרים)
  • קוביות קרח
יש לי גלידה הכי טובה. צילום: pixabay

מה עושים?

  • שופכים לשקית פלסטיק מכל שמנת מתוקה, מוסיפים 2 כפות סוכר וקצת תמצית וניל וסוגרים היטב (אם אין שקית עם פס אטימה עושים קשר). מכניסים את השקית לשקית נוספת וסוגרים שוב.
  • מכניסים לכלי הקיבול קרח עד חצי הגובה ומוסיפים 2 כפות מלח גס.
  • מניחים את השקית עם השמנת בכלי הקיבול.
  • מכסים בשכבת קרח נוספת עד קצה הכלי ומוסיפים שתי כפות מלח גס. סוגרים את המכסה היטב.
  • עכשיו מתחילים לשקשק במרץ! משקשקים את הכלי במשך 20 דקות. הידיים קופאות מקור? אפשר להשתמש במגבת או לשתף את בני הבית, להעביר את הכלי ביניכם ולהמשיך לשקשק.
  • אחרי שסיימתם לשקשק פתחו את הכלי, הוציאו את השקית ופתחו אותה וחלקו את הגלידה לקעריות או לגביעים. אפשר להוסיף למעלה סירופ שוקולד או סוכריות קטנטנות.

    בתיאבון!