פינוק של סושי

פינוק של סושי

חם ואתם רוצים משהו קליל לארוחת צוהריים או אולי לערב? קבלו סושי, קריר ומשביע וההכנה פשוט תרפיה
אוהבים סושי? אז בואו ותכינו לבד או עם חברים

מה צריך?

לאורז:

  • 1/3 1 כוסות אורז עגול או אורז לסושי
  • 3/4 1 כוסות מים

(אם רוצים יותר רולים יש להכפיל כמויות בהתאם)

לרוטב:

  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות מירין (יין אורז יפני מתוק לבישול)
  • כף סוכר

למילוי:

  • ירקות: גזר, מלפפון, פלפל אדום, אבוקדו ועוד
  • חביתה
  • דג טונה מקופסה אחרי סינון השמן החוצה, סלמון מעושן
איך אתם אוהבים את הסושי שלכם? צילום: pixabay

איך מכינים?

הכנת האורז:

את האורז יש להכין לפחות שעתיים-שלוש מראש.

  • אחרי המדידה בכוס, מעבירים את האורז למסננת עם רשת דקה ושוטפים במים זורמים.
  • משרים את האורז במים נקיים (שלאחר מכן מבשלים בהם) לפי הכמויות כחצי שעה.
  • מדליקים את האש, אחרי שהמים רתחו מקטינים את האש ומבשלים כרבע שעה.
  • מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כרבע שעה.
    פותחים את המכסה ומעבירים את האורז לכלי רחב.

הכנת הסושי:

  • מניחים את חומרי הרוטב בקערית ומחממים במשך 10 שניות במיקרוגל.
  • שופכים את הרוטב שהכנו על האורז שבינתיים קצת הצטנן, ומערבבים עם כף עץ כדי שהטעמים ייספגו.
  • בזמן שהאורז מתקרר לטמפרטורת החדר מכינים רצועות של ירקות, חביתה, דג או כל מילוי אחר שאוהבים.
  • אחרי שהאורז הגיע לטמפרטורת החדר, פורסים על משטח נקי מחצלת סושי ועליה דף של אצה לסושי. ממלאים ומורחים את האורז החל מהפס התחתון השני ועד הפס האחד לפני אחרון למעלה, ומשתדלים למלא גם את השוליים בצדדים באופן אחיד.
  • ברבע הראשון שמים את רצועות הירקות, החביתה, הדג מגלגלים, ומדביקים עם מים את קצה הגלגול שהוא הפס האחרון והריק של האצה.
וזהו, יש לכם סושי טעים שהכנתם ממש בעצמכם.

בתיאבון!