באהבה למים בישראל – מאוסטרליה

חוק מהעין, אבל לא רחוק מהלב. חניכי תנועות הנוער האוסטרליות בפעילות של קק"ל בנושא המים בישראל. צילום: שי ישראל, קק"ל אוסטרליה
מאת: מערכת חלון ירוק
7.2.2018
בני הנוער האוסטרלים שיצאו למחנות הקיץ שלהם בחודש החולף (כן, באוסטרליה עכשיו קיץ), למדו איך מתמודדים עם קשיי המים של מדינה מדברית כמו ישראל, ועכשיו, אם יהיה צורך, הם כבר יודעים איך להעביר מים מנקודה לנקודה בישראל
אלה הם ימיה הראשונים של מדינת ישראל. אתה וחבריך רוצים לעשות מעשה ציוני ולהקים יישוב חדש בנגב, אך אין לכם גישה למים. מה אפשר לעשות כדי לספק מים ליישוב החדש? זו הייתה השאלה שפתחה את פעילות קק"ל בנושא מים שהתקיימה במחנות הקיץ של תנועות הנוער באוסטרליה.

באוסטרליה, למי שלא יודע, עונות השנה הפוכות משלנו, כיוון שהיא נמצאת בחצי הכדור הדרומי, ואילו ישראל בחציו הצפוני. כך, שבעוד שאנחנו מתחפרים מתחת לפוך ואוכלים מרקים מחממים, באוסטרליה בדיוק חזרו מחופשת הקיץ, שהחלה באמצע דצמבר 2017 והסתיימה בסוף ינואר 2018, ובני הנוער סיימו את הפעילויות במחנות הקיץ ממש בימים אלה.

"ישראל עמוק בלב שלנו"

"המחנות של תנועות הנוער באוסטרליה נחלקים לשניים", מספר שי ישראל, שליח קק"ל באוסטרליה. "מחנה ג'וניור – שהוא מחנה שמיועד לילדים בכיתות ג' ועד ו' כולל – ומחנה סניור, המיועד לבני נוער בכיתות ז' ועד י"ב". את הפעילות בנושא מים תכנן שי בעצמו ואף העביר, בהתאמה לקבוצות הגיל, בשבע מחנות נוער של תנועות הנוער בני עקיבא, הנני, בית"ר, צופים והבונים דרור במדינת ויקטוריה באוסטרליה. דרך הפעילות נחשפו בני הנוער לנושאים דוגמת התמודדות עם קשיים הקשורים במים בארץ מדברית והפתרונות של קק"ל בהקשר של מים (מאגרי מים, ניקוי נחלים, חקלאות). "ישראל היא חלק חשוב ומהותי בחיי היהודים באוסטרליה. ולמרות שהם נמצאים פיזית רחוק מאוד מישראל, היא נמצאת אצלם עמוק בלב", אומר שי.
איך מתמודדים עם בעיות מים בארץ מדברית? פעילות קק"ל במחנה נוער אוסטרלי. צילום: שי ישראל

ג'וניור וסניור לומדים על מים

"במחנה ג'וניור", מספר שי על הפעילות, "החניכים למדו להכיר את הגיאוגרפיה ומקורות המים של ישראל באמצעות מפת קק"ל, ולאחר מכן התנסו בתחרות העברת מים מהצפון לדרום באמצעים שונים ורק באמצעות עבודת צוות". ואילו במחנות הסניור הדרישות כבר היו קצת יותר מורכבות. שם נדרשו החניכים "להקים דגם שמדמה את המוביל הארצי, במטרה להוביל מים מנקודה אחת לנקודה אחרת, רחוקה יותר. בנוסף הם התבקשו להכין שלט עם שם או סלוגן שיהיו שם חברת הובלת המים שלהם. לשם ביצוע המטלות קיבלו החניכים מגוון חומרים שונים כגון: בקבוקי פלסטיק ממוחזרים, קשיות, מספריים, דבק, פלקטים, צבעי מים ועוד".

הפעילות הוכתרה כמוצלחת במיוחד! "החניכים נהנו במיוחד לנסות את הדגמים שהם בנו להובלת מים ולראות מי הצליח להעביר הכי הרבה מים למרחק הכי גדול", משתף שי. "הייתה התרגשות גדולה כשכל קבוצה ניסתה את הדגם שלה. החניכים אמרו שהם מחכים כבר לשנה הבאה לפעילות הבאה של קק"ל..."
אוהבים את ישראל ואת המים שלה. צילום: שי ישראל
להתראות בשנה הבאה. חניכי תנועות הנוער האוסטרליות בפעילות של קק"ל. צילום: שי ישראל, קק"ל אוסטרליה