חניכי המכינות עוטפים את העוטף

יום של פעילות למען יערות העוטף: חניכי מכינות קד"צ. צילום: ארכיון הצילומים של קק"ל
28 ינואר 2019
גם האילנות בעוטף חגגו: לרגל ט"ו בשבט יצאו חניכי מכינות קד"צ ליום של פעילות שמירה על היערות בעוטף עזה. "המטרה שלנו היא לעזור לשמר את המקום בתקווה שנמנע גם שריפות עתידיות"
חניכי מכינת פארן שבערבה רצו מאוד לעשות משהו למען עוטף עזה והיערות שנפגעו במהלך טרור העפיפונים בשנה האחרונה, ואיזה זמן מתאים יותר מט"ו בשבט? החניכים פנו לקק"ל, וזו הצטרפה ליוזמה במסגרת מחויבותה לסייע לאזור.
 
כיוון שלפי תורת היער לא נוטעים עצים בשטח שרוף, אלה מאפשרים תחילה ליער ולעצים שיקום עצמי והתחדשות טבעית, החליטו להפוך את היוזמה ליום פעילות למען שמירה על היערות, וחניכי מכינות קדם צבאיות מכל רחבי הארץ הוזמנו להצטרף.

"לעשות למען תושבי העוטף"

"החלטנו לקיים את האירוע לכבוד עוטף עזה בגלל החודשים הקשים שעברו על העוטף והיערות", סיפרה גלי שריג, חניכה במכינת ערבה-פארן, "לאחר גל טרור העפיפונים ובלוני התבערה היה לנו חשוב לעשות משהו. הפריע לנו שישנם תושבים שחוו תקופה לא נעימה יום אחר יום וחשבנו שצריך לעשות משהו עבורם. בנוסף, זו התקופה היפה ביותר בשנה באזור והמטרה שלנו היא לעזור לשמר את המקום ולמנוע שריפות עתידיות".
 
חגית אוחנה, מנהלת מחלקת החינוך בקק"ל מרחב דרום, סיפרה: "אנו בשותפות אסטרטגית עם חניכי מועצת המכינות כבר שלוש שנים כחלק מהפעילות עם החינוך הבלתי פורמלי. אנו עושים פעילויות עם חניכי המכינות לאורך כל השנה והם פעילים במרכזי השדה שלנו ובעבודה התורמת. לפני כחודש קיבלנו פנייה נרגשת של חניכי מכינת ערבה פארן בנוגע לט"ו בשבט. הם רצו לעשות משהו טוב באזור הזה של עוטף עזה יחד עם מכינות מכל הארץ. אנו בקק"ל סייענו בכל הנושא של הכנת השטח לעבודה, יערני קק"ל פרוסים בשטח ומסייעים בניהול ובהכוונה, ומחלקת היער במרחב עזרה עם ציוד. החניכים לוקחים את העבודה מאוד ברצינות, מהבוקר מושכים גזם ומוציאים מהיער עצים המהווים סכנת שריפות.
פחות גזם, פחות שריפות. צילום: ארכיון הצילומים של קק"ל
וכך, ב-24.1.2019 הגיעו מעל ל-700 חניכי מכינות קד"צ מכל הארץ (פארן, חצבה, צהלי, מעגן מיכאל, יונתן, מגדלור, תבור מורן, תבור הר ציון, העמק, אדרת, סופה, הירושלמית, גל עכו, חולית, דרך ארץ כמהין) ליום הפעילות, ויחד עם אנשי קק"ל מהמרחב וממחלקת החינוך של קק"ל שריכזו את הפעילות בשטח יצאו כולם ליערות בארי ושוקדה וביצעו עבודות תחזוקת יער – הוצאת גזם העלול לגרום לשריפות, ניקוי חניונים ואתרי תיירות, פינוי עצים שרופים.

פחות שריפות עתידיות

אחרי שסיימו את ניקוי היערות יצאו החניכים לפעילות קצת אחרת עם משפחות מאזור העוטף – הפנינג בהיכל התרבות במועצת אשכול, ששיאו היה בהופעה שארגנו חניכי המכינות בכיכובו של נצ'י נצ' ואומנים מקומיים נוספים. לצד ההופעה פעלו דוכנים של עסקים מקומיים במטרה לקדם את עסקי הדרום.
 
"שמחתי לשמוע שאנו מגיעים להתנדבות הזו", אמרה שיר שיר לוי מכפר סבא. "אני נהנית מהמחשבה שאנו פה לתרום ולעבוד עבודה פיזית שתורמת בטווח הזמן המידי, ושמחה כמובן על ההזדמנות לעזור לתושבי האזור וליערות ישראל".
 
עופר וייס מקיבוץ סעד, שחוותה בעצמה את גל טרור העפיפונים, הוסיפה: "מדברים איתנו על לעזור ולתרום למדינה, בייחוד בתקופה לפני הצבא. לבוא לפה ולעשות את העבודה הזאת, כמי שגרה באזור וחוותה את מה שקרה פה בחודשי הקיץ, אני אסירת תודה על ההזדמנות. המקום הזה היה כולו ירוק ואדום בעבר, ולראות פה שריפות ועצים שחורים זה פשוט עצוב. אני שמחה להשתתף בפרויקט ושמחה שהחברים שלי פה לעזור".
 
דניאל גיגי, מנהל מרחב דרום בקק"ל, אמר: "שמחנו לשמוע על יוזמת חניכי המכינות שהגיעו ועבדו ביער. בט"ו בשבט אנשים מחפשים איפה אפשר לטעת עצים חדשים, אבל הפעילות של המכינות מראה שגם לשמור על הקיים חשוב לא פחות. בפעילות שלהם הם הוציאו עצים המסכנים את היער ועל ידי כך הורידו משמעותית את הסיכוי לשריפות עתידיות".
"נהנית מהמחשבה שאנחנו פה לתרום". צילום: ארכיון הצילומים של קק"ל

קראו עוד...