ישנים בשטח? זה מה שאתם צריכים

לישון עם הירח - מחנה לילה. צילום: pixabay
איזה שק שינה הכי מחמם, למה כדאי מזרן דק ואיפה הכי טוב למקם את האוהל? יוצאים לטיול בשטח? קבלו את הטיפים של אנשי חוגי הסיירות של קק"ל ללינת לילה בשטח. ואל תשכחו לספור כוכבים...

 

אם גם אתם חובבי טיולי שטח, ממש כמו החברה מחוגי הסיירות של קק"ל, קרוב לוודאי שלא פעם התלבטתם באשר לפריטים הבסיסיים וההכרחיים שכדאי לקחת לטיולים כאלה, בעיקר כשאת רובם אתם סוחבים על הגב. לפניכם: כל הפריטים שחשוב לקחת וכל הדברים שמומלץ לעשות כדי שהטיול יהיה נעים יותר והתיק מכביד פחות:

  1. שק שינה שמתאים לעונת השנה, כלומר – אם אתם יוצאים בסתיו או בחורף, קחו איתכם שק שינה חם. יוצאים לטיול באביב או בקיץ? אם מספיק חם בחוץ, אתם יכולים להסתפק רק בשמיכה או ציפה.
  2. שק שינה ששומר על חום הגוף – יש סוגים רבים של שקי שינה ולא מוכרחים לקנות דווקא את השק הטוב בעולם והיקר ביקום... כשבוחרים שק שינה יש כמה דברים שחשוב לדעת ושעוזרים לשמור על חום הגוף בלילה:
    - שק שינה בצורת "מומיה" צמוד יותר לגוף מאשר שק שינה מלבני, ולכן החום שנפלט מהגוף בלילה "מתבזבז פחות".
    - שק שינה שיש בו שרוול בידוד לאורך הרוכסן ימנע מהחום מלברוח החוצה.
    - שק שינה עם שרוך כיווץ באזור הכתפיים ימנע בריחת חום מהאזור הזה וישמור על האוויר החם בפנים.
  3. לא מצאתם שק שינה כזה או שהוא פשוט יקר מדי? לא נורא, אתם יכולים לעשות את הדברים הבאים:
    - ללבוש בגדים חמים ונקיים (לא אלה שטיילתם בהם במשך כל היום), כולל גרבונים (גטקס) וגרביים חמים, חולצה בתוך הגטקס או המכנסיים כדי למנוע בריחת חום (כן, כמו חנונים, אבל חנונים שלא קר להם בלילה).
    - לחבוש כובע צמר. כשחם לנו בראש בדרך כלל גם חם לנו בשאר הגוף.
    - להשחיל שני שקי שינה זה בתוך זה לתוספת בידוד או להכניס שמיכה חמה לתוך שק השינה.
  4. מזרן שטח – פריט פשוט וקל וגם זול, שעושה הבדל אדיר בנוחות השינה. איך? כשישנים עם שק שינה ישירות על האדמה, חום גופנו עובר דרך הבד אל האדמה ואנו מאבדים חום יקר במהלך הלילה. המזרן מבודד מהאדמה הקרה ומשאיר אותנו חמים. בנוסף, הוא רך יותר מהאדמה ונוח יותר לישון אתו. לפני שנפרוש את המזרן ועליו את שק השינה, נבחר מקום רך ככל האפשר וננקה אותו מאבנים קטנות כדי שנישן יותר טוב מ"הנסיכה על העדשה".
  5. פרישת שק השינה, מתי? אך ורק לפני שממש הולכים לישון! אם נפרוש את שק השינה בתחילת הערב או בזמן הקמת החניון והוא יישאר פתוח זמן ממושך, עלולים לזחול לתוכו חרקים וזוחלים המחפשים קצת חום בלילה, וההיתקלות בהם עלולה להיות מכאיבה.
  6. אוהל, כללי הקמה בסיסיים – התחילו בכך שתאתרו מקום שטוח בעל תשתית אדמה רכה המאפשרת את תקיעת יתדות האוהל. אם התשתית מוצקה מכדי לתקוע יתד, אפשר להשתמש באבנים כבדות שאליהן ייקשרו מיתרי האוהל. מומלץ לסמן את מיתרי האוהל בסרט סימון בהיר למניעת היתקלות בהם בחושך במהלך הלילה כשיוצאים או נכנסים אליו.
    אוהבים להתעורר מאוחר? מומלץ להקים את האוהל במקום שיהיה מוצל בבוקר, מכיוון שהוא מתחמם מאוד לאחר הזריחה ולא נעים להמשיך לישון בתוכו.
    מרגע הקמת האוהל יש להשאיר את הרשתות סגורות למניעת כניסה של חרקים וזוחלים. בנוסף, חשוב מאוד לא למקם את האוהל ללינה מתחת לעצי איקליפטוס, כהמלצת קק"ל וארגוני יערנות אחרים בעולם, מחשש לקריסת ענפים. טיפ זה נכון כמובן גם לגבי לינה בשק שינה ללא אוהל.
    אגב, בטיולי חוגי הסיירות החברים כמעט אף פעם לא מקימים אוהלים. למה? בעיקר כי כבד לסחוב אותם על הגב, וגם כי כיף יותר לישון יחד בקבוצה במקום שכל אחד יישן באוהל שלו לבדו. אם יורד גשם מחפשים מחסה כמו מערה או עץ צפוף עלים ומתמקמים ללינה מתחתיו עם יריעת ניילון גדולה ופשוטה ככיסוי נוסף.
  7. מה עוד כדאי לקחת ללינת שטח? פנס (עדיף פנס ראש המשאיר לנו שתי ידיים פנויות לעבודה), מעיל חם, אולר וגפרורים או מצית.

עכשיו אנחנו מוכנים להתקין מדורה ולבשל עליה ארוחת ערב טעימה לפני שנלך לשנת לילה טובה בשק השינה או באוהל.

אוהבים להיות בשטח? רוצים לדעת עוד חוגי הסיירות של קק"ל? היכנסו לאתר»

יש לכם עוד טיפים? מצוין, שלחו אלינו ואנו נדאג לפרסם, למייל: greenwin@kkl.org.il

לוגו חוגי סיירות של קק"ל