עצמאות ירוקה

עצמאות ירוקה

צילום: Canva
יום העצמאות ומנגלים הם צמד ותיק. עם התקרב היום הזה, פושטים כולם על המרכולים ורוכשים כמויות ענק של מזון ובשר. שלא נשתעמם בחג. הבעיה היא שהזיווג הזה יוצר גם המון לכלוך וזיהום סביבתי. רוצים רעיונות לצמצומם? בבקשה

לפני הפיקניק - מטיילים ונהנים מהטבע!

אחרי שפקדתם את הבמות המרכזיות, ביליתם וחזרתם הביתה ממש מאוחר, מגיע הבוקר שאחרי – הבוקר שבו המוני ישראל, וגם אתם, מן הסתם, יוצאים לחגוג בטבע ו... "לעשות על האש". אז לפני שניתן לכם את הטיפים שלנו לצמצום הלכלוך הסביבתי, אנחנו רוצים להזמין אתכם לנצל את היום הזה גם להנאה מהטבע שסביבכם – רגע לפני שאתם מתמקמים עם המחצלות, הכיסאות והצידניות, קחו לכם קצת זמן לטייל מסביב. בחרו מקום יפה, מקום עם עניין, טיילו קצת, הרגישו שביום העצמאות אתם גם מכירים קצת את הארץ, ורק אחר כך התיישבו.
מטיילים ביער עמינדב. צילום: פלאש 90
טיילו קצת לפני שאתם מתיישבים. יער עמינדב. צילום: פלאש 90

טיפים ליום עצמאות ירוק

אבל בואו נלך קצת אחורה – לימי טרום האירוע – ונקרא, נשנן ונטמיע את הטיפים הבאים:

  1. אימא או אבא בדרכם לסופר למשימת קניית המצרכים? הצטרפו אליהם! לא רק בשביל זמן האיכות, אלא גם כדי לוודא שהם קונים מזון באריזות גדולות ומשפחתיות, כאלה שיפחיתו את כמויות הפסולת שאחרי.
  2. ואיך אתם אורזים את המצרכים לאירוע? בשקיות רב פעמיות ומתכלות? מצוין!
  3. זוכרים את כמויות הזבל העצומות שייצרתם בשנה שעברה? אז עכשיו זה הזמן להוסיף עוד שקיות זבל לתיק, כדי שהפעם לא תיתקעו בלי...
  4. אפשר לחגוג את יום העצמאות בדרך הצמחונית. לא חייבים לעשות מנגל. פיקניק פשוט, נחמד ורגוע הוא פעילות מהנה לא פחות. ככה גם לא תצטרכו להבעיר אש וגם לא תזהמו את האוויר עם עשן המנגל.
  5. לא מוותרים על מנגל? עשו זאת רק במקומות המיועדים לכך, והקפידו על מילוי כל הנחיות הבטיחות. זכרו שאסור להדליק אש ביער!
  6. ותרו על החד פעמי ועברו לרב פעמי – צלחות, כוסות וסכו"ם לא חייבים להיות מהסוג שנזרק לפח אחרי השימוש. הביאו מהבית כלי פלסטיק והשתמשו בהם. כך תצמצמו גם בלכלוך וגם בהוצאות.
  7. לא יכולים לוותר על החד פעמי? עדיין אפשר לצמצם את כמות הפסולת – הביאו טוש ובעזרתו רשמו שמות על הכוסות, כך כל אחד ידבוק בכוס אחת ולא יוציא כוס חדשה לכל שלוק...
  8. עדיין לא יכולים לוותר על החד פעמי? ישנם כלים חד פעמיים מתכלים. נכון, הם קצת יותר יקרים, אבל לפחות כשירדו להטמנה באדמה הם לא יישארו בתוכה אלף שנה ויזהמו את הקרקע ומי התהום.
  9. האירוע הגיע לסיומו? האשפה לשקית האשפה וחסל. זוכרים את שקיות הזבל הרבות שהכנסתם לתיק? מעולה! עכשיו זה הזמן להוציא אותן, ולהכניס לתוכן את הכלים הרב פעמים שחוזרים לכיור בבית ולשקית השנייה את הזבל שייצרתם, ואל, אבל ממש אל תזרקו פסולת מחוץ לפחים. הפחים גדושים? ארזו את הלכלוך וקחו אותו איתכם לפח הפנוי הראשון שתפגשו.
  10. וכן, גם בטבע לא שוכחים להפריד – חלקו את שקיות הזבל כך שתהיה שקית לכל סוג של פסולת והשליכו לפחי המחזור.
צילום: יואל הורוביץ

יש לכם עוד רעיונות לשמירה על הסביבה? מצוין, שלחו אלינו ואנו נדאג לפרסם: greenwin@kkl.org.il