הופכים דף

הופכים דף

פחות ופחות צריכים אותו. נייר. צילום: freeimages
הוא יכול לגרום לזיהום כאשר הוא מושלך לפסולת ונשרף ולשם הכנתו משתמשים בעץ והרבה מים. פעם היינו תלויים בו מאוד, היום התלות שלנו בו הולכת וקטנה: הנייר. קבלו מספר עצות להפחתת השימוש בנייר ולהפחתת הזיהום שנוצר בתהליך הייצור שלו ובתהליך ההשמדה שלו

הייתה תקופה שבה היינו מאוד תלויים בנייר: תקשורת בין מקומות רחוקים נעשתה בעזרת הדואר, היינו כותבים דברים על נייר כדי לא לשכוח אותם, וכמובן – קראנו ספרים ועיתונים שמודפסים על נייר. היום, חלק גדול מהדברים האלה נעשים יותר ויותר מיותרים.

איך מפחיתים את השימוש בנייר?

  1. עומדים להדפיס מסמך? בררו קודם האם האדם שאנחנו מדפיסים עבורו יכול לקבל אותו גם בתור קובץ במחשב במקום בגרסה מודפסת. זה נכון בייחוד לגבי מורים שמבקשים מכם להגיש עבודות: הסבירו להם למה הגשה של קובץ דיגיטלי עדיפה, סביר מאוד שהם ישמחו לשתף איתכם פעולה בנושא.
  2. ספרים ועיתונים: לא, לא צריך להפסיק לקרוא, אבל אפשר לעבור לגרסה הגיטליות.
  3. תזכורות: ותרו על הנייר ורשמו אותן במחשב ובטלפון הנייד.
  4. ואם ממש, אבל ממש חייבים לרשום הודעה על פתק – אל תזרקו את הפתק לפח מיד אחר כך, אפשר להשתמש בו שוב כדי לכתוב הודעות נוספות.
  5. ואם ממש חייבים להשתמש בנייר 2: השתמשו בנייר ממוחזר. נייר משומש שנאסף, ממוין, מרוסק ומנוקה והופך לחומר גלם לנייר חדש.
    ואם ממש חייבים להשתמש בנייר 3: השתמשתם? אספו את כל הנייר/קרטון/אריזות שאתם כבר לא צריכים וזרקו אותם לפחי מיחזור הנייר. כך, בפעולה קלה ופשוטה – הפרדת פסולת נייר והעברתה לפחי המיחזור, אתם יכולים לתרום לצמצום נפח הפסולת המועבר להטמנה, לצמצום כריתת העצים, לחיסכון במים ובאנרגיה והפחתה בזיהום הסביבה.
קופסת קרטון שממנה עפים דפי נייר ועל התמונה סמל של "אסור"

יש לכם עוד טיפים?  מצוין, שלחו אלינו ואנו נדאג לפרסם, למייל: greenwin@kkl.org.il