אנחנו? לא מלכלכים

חושבים שאתם שומרים על הניקיון? אתם צודקים. מתברר שרוב בני הנוער בישראל (כ-80%) מנקים אחרי שהם מטיילים. ומה אתם חושבים על ניקיון בכלל? קבלו סקר שמפרגן לכם, אבל גם חושף כמה נתונים פחות מחמיאים
בני הנוער מטיילים הרבה, ומלכלכים פחות. לקראת יום הניקיון 2016 אנו שמחים לספר לכם שאתם אוהבים לטייל ולא שוכחים את הלכלוך בשטח.

כ-90% מבני הנוער בישראל מבקרים בפארקים וביערות בשנה ולא פחות מ-80% דואגים לא להשאיר לכלוך אחריהם. הנתונים הממש טובים הללו נלקחו מסקר שערכו אשתקד קק"ל ומכון גיאוקרטוגרפיה.

מתברר כי עם ישראל בכלל אוהב לבלות בפארקים וביערות (86% מהמבוגרים פוקדים את המקומות הללו), והוא גם מקפיד לא להשאיר את הלכלוך שלו למישהו אחר. למשל, קרוב ל-80% מבני הנוער אוספים את האשפה וזורקים אותה בפחים שבאתרים עצמם, המבוגרים עושים זאת דווקא פחות: רק כ-70% מהם אוספים את האשפה וזורקים אותה במקומות המיועדים לכך באתרים. לעומת זאת, יותר מבוגרים (13%) לוקחים עמם את האשפה לפחים שנמצאים מחוץ ליערות והפארקים ואילו אתם עושים זאת ממש מעט (רק 7% מקרב בני הנוער). אבל זה לא נורא – כי הרי השארתם את רוב הלכלוך שלכם בפחים המקומיים.
הלכלוך חוזר איתנו. צילום: קק"ל

ועכשיו קבלו נתון שעושה לכם פחות טוב:

רק כ-70% מבני הנוער חשבו שמאוד חשוב לשמור על הניקיון. ואנחנו שואלים – למה? לא כתבנו, הטפנו וביקשנו מספיק שתשמרו על הניקיון? אפילו הסברנו למה זה כל כך חשוב. למשל, הנזק שנגרם לבעלי החיים שהיערות והפארקים שאנו מבלים בהם הם הבית שלהם. לצערנו, גם מזה אתם לא חוששים מספיק – רק כמחצית מבני הנוער שהשתתפו בסקר הביעו חשש מהפגיעה בבעלי החיים באתרים הללו כאשר האשפה לא מפונה.
ומה לגבי הזוהמה, הלכלוך והעדר אסתטיקה הנגרמים כתוצאה מהשארת האשפה בשטח? מתברר שרק כשליש מכם, בני הנוער, מוטרדים מהם. אז יאללה, קבלו הזמנה לניקיון: יום הניקיון הבינלאומי, הוא כבר מגיע ויש מקום לכו-לם.