מפגש ליקוט – חוברת ליקוט ומתכונים

צילום: אביבית ברקוביץ, המרכז המקצועי לליקוט
צילום: אביבית ברקוביץ, המרכז המקצועי לליקוט
בחוברת "מפגש ליקוט", מאת אביבית ברקוביץ, המרכז הישראלי לליקוט מקצועי, תמצאו מגוון צמחים ופרחים שנמצאים בטבע הקרוב לנו ומתאימים לליקוט, ופרטים חשובים על כל אחד מהם – איפה אפשר ללקט אותם, מהן סגולות הריפוי שלהם, איך כדאי לאכול אותם, וגם מתכונים שיעשו את החוויה קולינרית וטעימה במיוחד
צמחי בר הם מזונות על, ויש לכך כמה סיבות: אנחנו אוכלים אותם ממש קרוב לזמן הקטיף, והם עדיין מלאים במקסימום הערכים התזונתיים שלהם; הם הכי טבעיים, ללא חומרי הדברה או דישון; כמות הוויטמינים, האנזימים והמינרלים שבהם היא הכי מרוכזת; הם מחזקים את המערכת החיסונית; לא מהונדסים גנטית, ועוד ועוד.
 
בחוברת הליקוט הבאה מידע על האיכויות הייחודיות של צמחי הבר המלוקטים ועל היתרונות הבריאותיים שלהם, וכן מידע מפורט על המקומות שבהם אפשר למצוא את הצמחים השונים, החלקים האכילים בצמח, וכמובן מתכונים...
 
 
תפוחי אדמה בצ'ימיצ'ורי. צילום: אביבית ברקוביץ, המרכז המקצועי לליקוט
תפוחי אדמה בצ'ימיצ'ורי. צילום: אביבית ברקוביץ, המרכז המקצועי לליקוט