מתכוני חרובים

מהעץ לשולחן החג. חרובים. צילום: דרך החרוב בעמ
מהעץ לשולחן החג. חרובים. צילום: דרך החרוב בע"מ
רוצים לדעת מה אפשר לעשות עם דבשת חרובים? קבלו מאיתנו שלושה מתכונים פשוטים להכנה ממטבחה של דוריתא, ושיהיה לכם חג שמח ומתוק!

חלת חרובים מרובעת של פעם

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח חיטה לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2.5-3 כוסות מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 5 כפות דבשת חרוב
  • 8 כפות שמן

 

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר מערבבים את כל המרכיבים פרט למים.
  • מפעילים את המיקסר עם וו לישה.
  • תוך כדי לישה מוסיפים את המים עד שהבצק מתגבש ונפרד מדפנות הקערה (מומלץ להשאיר כרבע מכמות המים, כי אולי הבצק שלכם לא צריך את כל כמות המים).
  • לשים בערך 10-12 דקות עד שהבצק הופך לגמיש וחלק.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים שעה וחצי בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
  • מחלקים את הבצק לשישה חלקים.
  • נותנים לבצק לנוח עוד 20 דקות מכוסה.
  • מקמחים שתי תבניות ארוכות.
  • מרדדים לשש רצועות חלה.
  • קולעים שתי צמות עבות ומניחים בתבניות להתפחה של עוד 40 דקות (עד שהחלה תפוחה מאוד).
  • מחממים תנור ל200 מעלות ומניחים תבנית עם מים בתחתית.
  • מברישים את החלות עם מים בעדינות.
  • אופים בחום 180 מעלות כ-30 דקות.

עוגת שיש בחושה עם דבשת חרוב וטחינה

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם קמח תופח
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • 240 גרם מיץ תפוזים
  • 1 כפית מחית וניל
  • 1 כוס שמן (אפשר להמיר ב-200 גרם מרגרינה)
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • חצי כוס דבשת חרוב

 

אופן ההכנה:

  • לחמם תנור ל-170 מעלות.
  • לשמן שלוש תבניות אינגליש קייק.
  • להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד לקבלת קצף בהיר.
  • בקערה נפרדת - לערבב שמן, מיץ תפוזים, דבשת חרוב, קמח, סודה לשתייה ומחית וניל.
  • לאחר את שתי התערובות בתנועות קיפול (זהירות לא לערבב יותר מדי).
  • לחלק לשלוש התבניות המשומנות.
  • לזלף טחינה גולמית מעל כל תבנית ולערבב עם מזלג לצורת שיש.
  • לאפות 40 דקות או עד שקיסם ננעץ ויוצא עם מעט פירורים.
  • ניתן לפזר שערות חלבה מעל.

תרכיז משקה חרובים

מצרכים:

  • 100 גרם פרחי היביסקוס מיובשים/מסוכרים
  • 150 גרם דבשת חרוב
  • 50 גרם סוכר חום
  • 2 כוסות מים
  • 40 גרם לימון סחוט
  • 1 ליטר מי סודה
  • עלי נענע
  • פרוסות לימון

 

אופן ההכנה:

  • לשים את כל המרכיבים בסיר על להבה נמוכה, לצמצם עד לחצי מהנפח ולהוריד מהאש.
  • להכנת המשקה: 1 כוס תרכיז ב-1 ליטר סודה.
  • להוסיף נענע ופרוסות לימון לפי הטעם.
  • ניתן להוסיף מספר טיפות מי ורדים.