היום השלישי והרביעי

היום השלישי של כנס החינוך העולמי של קק"ל שילב בין ההיסטוריה העשירה של ארץ התנ"ך לבין רוח החדשנות והיזמות בישראל המודרנית. בשבת בילו המשתתפים באופן עצמאי בירושלים.

היום השלישי של הכנס יצא לדרך בפעילות חווייתית בכפר קדם בהושעיה, אתר לשחזור אורחות חייהם של אבותינו בתקופת התנ"ך. חברי הקבוצה לבשו בגדים על פי צו האופנה של תקופת אברהם אבינו, הכינו גבינת עיזים, אפו בעצמם פיתה על טאבון, הכינו צמר כבשים, שחררו יונת דואר ולסיום יצאו לרכיבה על חמורים, ממש כמו בימי התנ"ך.

לכפר מגיעים תלמידים שמבקשים לגלות את הקשר ליהדות ולישראל, ומשימת המדריכים בו היא לחבר אותם להוויית החיים היהודיים שהתנהלו באותו מקום לפני אלפי שנים. הנופים לא השתנו מאז, והבילוי באתר מספק להם חוויה של הימים ההם".
 
דורה ברוורמן ממקסיקו אמרה כי "זו דרך נפלאה להתחבר להיסטוריה ולתנ"ך. רבים מבני הנוער היהודים במקסיקו מגיעים לבקר בישראל, וננסה להעביר את החוויה גם לאלה שלא ביקרו פה".

המנהלת החינוכית בבית הכנסת בוושינגטון רינה רביבו ציינה כי הרעיונות שקיבלו המשתתפים במהלך הביקור יאפשרו להם להעביר את סיפורה של ישראל לתלמידיהם בדרך חווייתית ויצירתית. לדבריה, "לא מספיק לקרוא ספרים על ישראל, כאן ההיסטוריה ממש קמה לתחייה".

המורה לעברית בתיכון בפלורידה מירי וולצ'גורסקי אמרה כי "יצירת קשר עם ישראל היא אתגר חשוב שאנחנו מתמודדים אתו, והביקור בהחלט מחבר אותנו להיסטוריה של העם שלנו.

קבוצה נוספת מהמשלחת ביקרה בבית שערים – אתר ארכיאולוגי עם שרידי יישוב יהודי חשוב מתקופת בית שני.

משם המשיכו האורחים למרכז החדשנות תגלית בתל אביב, שמציג את החדשנות הישראלית ואת תרומתה לעולם. התערוכה האינטראקטיבית פורשת את הישגיה של ישראל בתחומי החקלאות, הרפואה, הביטחון, המדע, התחבורה והחלל. בין המיזמים שמוצגים בתערוכה אפשר למצוא את אפליקציית Waze, צ'ק פוינט מתחום הסייבר, מערכת הנהיגה החכמה של מובילאיי ועוד.

לורנס קימן מפריז אמרה כי "רוח היזמות הישראלית מעוררת השראה ואין ספק שהיא יכולה לחבר את הדור הצעיר לישראל. תומכי ה-BDS אינם מבינים שאם מאבקם כנגד ישראל היה מצליח והחדשנות הישראלית לא הייתה קיימת העולם היה יוצא נפסד".

המחנכים האמריקאים ביקרו באנדרטה לקורבנות אסון מגדלי התאומים בעמק הארזים שבפארק ירושלים, וקיימו במקום טקס לזכר הנספים. האתר המרשים הוקם על ידי קק"ל בסיוע ידידיה בארה"ב לזכר קורבנות מתקפת הטרור הנוראה ובקריאה לשלום בין מדינות העולם.

האנדרטה מציגה את דגל ארה"ב, שהופך ללהבת זיכרון. בבסיס מוצגת קורת מתכת מהריסות מגדלי התאומים. הרחבה מוקפת לוחות זיכרון שמנציחים את שמותיהם של קרוב ל-3,000 קורבנות מתקפת הטרור. המקום מבטא את שותפות הגורל בין ישראל לארה"ב בהתמודדותן מול איומי הטרור.

ביום הרביעי של הכנס בילו המשתתפי ם את השבת בירושלים ויצאו לסיורים עצמאיים בעיר העתיקה והחדשה. במוצאי שבת, ערב תשעה באב, נערכו שתי הרצאות על זהות יהודית, מפי אוריאל פיינרמן ויקיר שגב.

מנכ"ל המרכז הקהילתי היהודי (JCC) באורלנדו פלורידה קית' דבורצ'ק אמר כי "משימתנו היא להפוך את ישראל לחלק מחייהן של המשפחות היהודיות. כשהילדים יתחילו לדבר על ישראל, אני בטוח שגם ההורים יתחברו למדינה בדרך שונה לגמרי. חשוב שאנשים יבינו את ישראל כפי שהיא באמת, ולא ישמעו רק על המצב המדיני והביטחוני".
שחזור החיים בימי המקרא בכפר הושעיה. צילום: יואב דביר