לבריאות: כ-1500 נשים מכל רחבי הארץ השתתפו בפסטיבל "בריאה ביער" של קק"ל ונעמ"ת

לאחר שנה של הפסקה, פסטיבל קידום אורח חיים בריא לנשים "בריאה ביער" חזר ובגדול. כ-1500 נשים מדן ועד אילת הגיעו אתמול (ב') לאמפי שוני לחגיגת בריאות נשית, שם אף הוענקו אותות הוקרה לשלוש נשים פורצות דרך בתחום בריאות הנשים בישראל. הפסטיבל נחתם בהופעה של אביבה אבידן שסחפה את המשתתפות באנרגיות מחשמלות.

פסטיבל "בריאה יער" נערך אתמול (ב') באמפי שוני. הפסטיבל הוא תוצר של שיתוף פעולה בין ארגון העובדים של קק"ל ונעמ"ת שסחף אחריו כ 1500 איש. שיאו של הערב הגיע כאשר הוענקו אותות הוקרה לשלוש נשים שעשו פריצת דרך משמעותית בקידום בריאות האישה בישראל: ד"ר ליאור שחר שהקימה את הוועדה לטיפול ומניעה של פגיעות מיניות בתוך מערכת הבריאות, ד"ר איילה ברנזון בשם עמותת "נשים לגופן". לבסוף עלתה לבמה בשוני אביבה אבידן שחתמה את הפסטיבל. 

שלוש הזוכות נבחרו בעקבות פעילות ענפה והיסטורית בתחום קידום בריאות האישה בישראל:

ד"ר ליאור שחר
בוגרת ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת ת"א. מומחית ברפואת המשפחה. מרצה ומלמדת באוניברסיטאות קורס בנושא בריאות ומגדר. הקימה את הוועדה לטיפול ומניעה של פגיעות מיניות בתוך מערכת הבריאות, מטעם המועצה הלאומית לבריאות האישה, ועמדה בראשה במשך 4 שנים. במשך אותן שנים עסקה בהעלאת המודעות לתופעת ההטרדות המיניות בקרב צוותים רפואיים, מול משרד הבריאות, בתקשורת וכן בקרב סטודנטים לרפואה, רופאים ורופאות,
חברה בוועדת בריאות ומגדר מטעם הוועדה לקידום נשים במשרד המדע והטכנולוגיה. ביחד עם שותפתה, ד"ר ליאור ברוך, עוסקת בכתיבה ולימוד של מודל "רפואה פמיניסטית".

ד"ר איילה ברנזון בשם עמותת "נשים לגופן"
עמותת נשים לגופן הוקמה בשנת 2005 על ידי נשים ולמען נשים ונערות, כדי לייצר עשייה חברתית לשינוי ולהעלאת מודעות לסוגיות בריאות ומיניות מיטיבה. 'נשים לגופן' פועלת לצמצום הפערים וליצירת שינוי חברתי כולל באמצעות: עבודת שטח עם נשים ונערות בכל רחבי הארץ; והנגשה של מידע מקצועי, מהימן ונגיש לנערות ונשים בכל מעגל החיים. העמותה מייצרת התאמה תרבותית ושפתית לקבוצות אוכלוסייה שונות, בעברית, בערבית, ברוסית ובאמהרית.

ד"ר ברנדית איוב
רופאת משפחה, עובדת במאוחדת עשר שנים - כשבע מהן בכפר נחף שבצפון. בעבודה בכפר היא זוכה להטביע חותם של ממש בתחום שקרוב לליבה במיוחד: בריאות האישה. ד"ר איוב יוזמת פעילויות קהילתיות לקידום אורח חיים בריא עבור נשות הכפר והאזור, כמו קבוצת הליכה לנשים, ביקורי בית אצל מטופלות שחשות נוח יותר לשתף ולהיחשף בסביבה האינטימית שלהן, הדרכות בנושא טרום סוכרת וסוכרת, ליווי נשים לאחר לידה, עידוד הנקה והדרכה בנושא תכנון משפחה וילודה. בימים אלה אוספת ד"ר איוב נתונים אודות נשים עם פיברומיאלגיה, ומתכננת ליזום עבורן תכנית של פעילות ספורטיבית ופיזיותרפיה שתלווה ע"י נשות מקצוע, כדי לשפר את איכות החיים שלהן, להוריד את מספר הביקורים שלהן במרפאה ולצמצם את התלות במומחים.

לאה פדידה, מנהלת אגף קשרי ציבור בקק"ל: " התרגשתי מאוד לקראת האירוע, והוא בהחלט ענה על הציפיות שלנו. אנו בקק"ל גאים לפעול למען העצמת נשים מכל רחבי הארץ, וכמובן לקדם ולתמוך בבריאות ואקטיביזם נשי. באופן אישי אני רוצה להצדיע לנשים שזכו בפרס ולעוד המוני נשים ברחבי הארץ ששמו את נושא העצמת נשים כנר לרגליהן, ופועלות יום-יום על מנת ליצור מציאות שוויונות והוגנת יותר. בהזדמנות זו, מודה לארגון עובדי קק"ל ולנעמ"ת על השותפות להצלחת האירוע".

חגית פאר, יו"ר נעמ"ת:״אנו הנשים נוטות לעתים קרובות לשים את עצמנו ואת בריאותנו בתחתית סולם העדיפויות. חגיגת "בריאה ביער" באה להזכיר לנו לזכור את עצמנו. לחייך, לצחוק, לרקוד ולפנות זמן ומקום לביחד שלנו. כי לנו יש אחריות לדאוג לעצמנו, לגוף ולנפש. אבל, גם למדינה יש אחריות. למפות את צרכינו הייחודיים כנשים, להעלות את המודעות למחלות של נשים ולחשיבות הרפואה המונעת, לעודד עריכת מחקרים שמתמקדים בנשים, וכמובן גם לתקצב את כל אלו".