במהלך חודש אפריל עשרות חסידות לבנות נפגעו בצפון הארץ כתוצאה מהתנגשות בקווי מתח עיליים. הפגיעות התרחשו בעיקר ברמת הגולן: באזור ציר הנפט ובאזור עמק הבכא, שם ממוקמות חוות טורבינות וקווי מתח חדשים.
מאז תחילת תקופת הנדידה באביב, התקבלו עשרות דיווחים במוקד "חיבולנס" על חסידות שרועות על הקרקע, חלקן ללא רוח חיים וחלקן פצועות במצב קשה. החסידות שנפגעו פונו למרכז האקלום לחיות בר של קק"ל, שם דווח על שברים פתוחים, דימומים ומצבים גופניים ירודים. במקרים מסוימים נאלצו המטפלים להמית את העופות בשל חומרת הפציעות.
"התנגשויות של עופות בקווי מתח עיליים היא תופעה מדאיגה שמייצרת מדי שנה נזקים כבדים למערכת האקולוגית בישראל", אומר ירון צ'רקה - הצפר הראשי של קק"ל. "באירוע הנוכחי קיבלנו דיווחים מהשטח על למעלה מ-30 גופות של חסידות. עוד עשרות עם שברים חמורים בכנפיים וברגליים. מדובר באירוע מזעזע. לאורך התעלה המערבית באגמון החולה השלמנו בשנה האחרונה פרויקט של הטמנת קו מתח עילי שייצר סיכון לעופות, אבל כדי לטפל בבעיה בקנה מידה גדול יותר נדרשת מעורבות משמעותית של גורמים נוספים".
צילום: רונה ולנסי, וטרינרית במכרז האקלום אגמון החולה קק״ל
רונה ולנסי - וטרינרית במכרז האקלום מציינת כי כל פינוי של חסידה דורש אופרציה לוגיסטית מורכבת, ולעיתים עוברים מספר ימים בין הפציעה לאיתור - מה שמפחית את סיכויי ההצלה. "יש צורך מיידי לבחון דרכים לצמצום הפגיעה, לרבות סימון קווי המתח והיערכות מראש במסלולי נדידה מוכרים".
תופעת ההתחשמלות מהווה איום חמור על אוכלוסיית הציפורים בישראל, במיוחד על מינים נדירים המצויים בסכנת הכחדה. עמודי החשמל משמשים נקודות מנוחה ותצפית, אך מגע עם כבלים גורם למותן של אלפי עופות מדי שנה. פתרונות כגון מיגון עמודים מספקים מענה חלקי בלבד, וקצב היישום שלהם איטי ואינו מספק.
דן אלון, מנכ"ל החברה להגנת הטבע: "פגיעה של ציפורים, כתוצאה מהתנגשות בקווי מתח - זו לא גזירת גורל. אפשר לצמצם את התופעה וניתן גם למנוע אותה, על ידי הטמנה של הקווים, או התקנה של אמצעים לצמצום הפגיעות. כחלק מפיתוח רשת החשמל בישראל, צפויים לקום קווים רבים נוספים ולכן יש לפעול להימנע מהתקנת קווים עיליים באזורים רגישים במיוחד ולהתקין אמצעים לצמצום תופעת הפגיעה של ציפורים, בקווים העיליים. כאשר מתכננים אתרי ייצור אנרגיה חדשים, יש לבחון היטב את המיקום שלהם ושל הקווים המחברים אותם לרשת החשמל ולקדם תכנון טוב יותר, המתחשב גם ברגישות השטח ובפעילות הציפורים, אשר עשויות להיפגע מהקווים".