קק"ל נלחמת בשריפות בעוטף עזה

תופעת בלוני התבערה בעוטף עזה חזרה מלוא העוצמ ועד כה עלו באש כ-1500 דונם בעשרות אירועי שריפה ביערות הדרום. יערני ועובדי קק"ל פועלים כל העת לתת מענה לאירועים הקשים.

לאחר הפוגה של מספר חודשים, חזרו ההצתות מבלוני התבערה שמדגיעים אל עבר דרום ישראל מרצועת עזה. עיקר השריפות מתרכז באזור יערות כיסופים, בארי ושוקדה הסמוכים לגבול עם הרצועה. בין המוקדים שנפגעו היו שמורת בארי ומטעי האבוקדו של קיבוץ כיסופים.

שריפה ביער שוקדה.  צילום: איציק לוגסי, קק"ל
שריפה ביער שוקדה. צילום: איציק לוגסי, קק"ל

קרן קימת לישראל נרתמה למאבק נגד שריפות היער המאיימות אף על תושבי האזור. בימים האחרונים לקחו חלק בפעילויות הכיבוי אזור נגב מערבי שהפעילו ארבע כבאיות של קק"ל. צוותי הכיבוי של קק"ל משתפים פעולה גם עם רכזי הבטחון של יישובי האזור, כוחות כיבוי והצלה וכוחות צה"ל שבאזור המסייעים באספקת כלים כבדים, אבטחה, מיכליות כיבוי מים ואף פעולות כיבוי על ידי חיילים.

לדברי מנהל אזור נגב מערבי בקק"ל דני בן דוד, "בקבוקי התבערה שהגיעו לאזור גרמו לשריפות ביערות בנוסף לכמה שריפות בשטחים פתוחים. כלקח מאירועי הצתה קודמים, ביצענו פעולות מניעה והכנה שונות כדי להתמודד עם השריפות בהצלחה. אנו מקווים שהמוכנות של כוחות קק"ל תוכיח את עצמה גם במקרים הבאים ויחד נמנע נזקים ליערות, לבעלי החיים, לאזרחים ולזיהום האוויר".

איש כוחות הכיבוי של קק"ל בפעולת כיבוי שריפה ביער כיסופים. צילום: קובי אלקבץ, קק"ל
איש כוחות הכיבוי של קק"ל בפעולת כיבוי שריפה ביער כיסופים. צילום: קובי אלקבץ, קק"ל

צוותי עובדי ויערני קק״ל בנגב המערבי ובדרום, מתוגברים בצוותים ממרחבים אחרים, נמצאים בשטח כל העת וערוכים לכל התפתחות שתהיה, כולל לטיפול בכמה מוקדי שריפה בו-זמנית. הצוותים פועלים ללא הפסקה ובמסירות כדי לעצור את האש גם במהלך השבת. לצד עעובדי ויערני קק"ל מתגייסים למלחמה באש גם תושבי האזור.

יש לציין שטחי היער שעלו באש קטנים יחסית למסק אירועי השריפות שמתרחשים כל העת הודות להיערכות ותלעבודה בשטח של צוותי קק"ל, כבאות והצלה ורשות הטבע והגנים.

עד כה עלו באש קרוב ל-1500 דונם ביערות קק״ל ונזק רב נגרם הן לעצים הן לבעלי החיים שהיערות מהווים עבורם בית גידול.

נהג היערית (הכבאית של קק"ל) חאמד אבו סיאם עובד בשבועות האחרונים למעלה מ-12 שעות ביום, שבמהלכן הוא נוסע מאירוע שריפה אחד לשני במאמץ להציל את יערות קק״ל ואת הדיירים הקבועים שלהם. תוך כדי סיור בשטח השרוף, ביער בארי נתקל חאמד בצב, ולאחר שבדק אותו וגילה שהוא חי, ניקה אותו והחזיר אותו ליער.

צב ששרד את השירפה ביער בארי והוחזר לטבע על ידי יערן קק"ל.  צילום: חאמד אבו סיאם, קק"ל
צב ששרד את השירפה ביער בארי והוחזר לטבע על ידי יערן קק"ל. צילום: חאמד אבו סיאם, קק"ל

מקרה "קטן" לכאורה זה משקף את הקשר בין האדם לטבע ואת תקוותם של עובדי ויערני קק"ל לשוב ולתרום לחיי הדו-קיום הייחודי שמתקיימים ביערות בימי רגיעה, לרווחת ציבור המטיילים.

לכתבות נוספות בחדשות קק"ל