אות יקיר התכנון של איגוד המתכננים הוענק למנהל התכנון בקק"ל

איגוד המתכננים בישראל העניק את אות יקיר התכנון - הפרס המשמעותי ביותר מטעמו - לפינחס כהנא, מנהל התכנון בקק"ל.

הפרס הוענק בכנס השנתי של הארגון שהתקיים ביום חמישי, 20 בפברואר בקמפוס האוניברסיטה העברית בהר הצופים.

בנימוקיה להענקת הפרס ציינה הוועדה: "בהענקת פרס יקיר התכנון של איגוד המתכננים לפינחס כהנא, מנהל התכנון של קק"ל, ועדת הפרס גם מביעה את הערכתה לקק"ל, ארגון אשר פעולותיו משקפות את האכפתיות שלו, את אהבתו לארץ ישראל ואת המחויבות לערכים ציוניים ולערכי הסביבה." הקליקו למסמך המלא »

נושא הכנס השנה היה "תכנון עם קצוות פתוחים", והוא נפתח בהרצאה מרתקת של פרופסור רונלד שיפמן מ- Pratt Institute בניו יורק בנושא "התחמקות מהחלטות או התמודדות עם ליבת העניין."

פנחס כהנא (משמאל) מקבל את הפרס מחברי ועדת הפרס של איגוד המתכננים הישראלי. צילום: ערן רזין

פינחס כהנא הגיע לקק"ל בשנת 2000 לאחר שהתמחה בנושא התכנון הרב תחומי. הן בעבודתו בקק"ל והן באופן התנדבותי, כהנא שותף בוועדות ובגופים רבים הפועלים לקידום הנושאים הסביבתיים והחברתיים בארץ מן ההיבט התכנוני. כהנא משמש כאחראי בכל נושא חשוב העולה בתחום התכנון, על מנת לחזק נושא זה בקק"ל ובכלל.

מחלקת התכנון של קק"ל מספקת את הבסיס לתכנון רב השנתי של הארגון ומייצגת את קק"ל בוועדות שונות, דוגמת הוועדה לתכנון ובנייה, וועדות היגוי, תכניות מתאר ארציות, UNESCO ועוד. מחלקת התכנון אחראית גם על פיקוח וניהול תכנית מתאר 22 ליערות, ומשמשת יועצת מקצועית בתחום הזה. היא גם מספקת ייעוץ לחקיקה המשפיעה על היערות והמרחבים הפתוחים, דוגמת הרפורמה בתכנון, הכוללת שינויים בחוק התכנון והבנייה, חוק היערות, חוק הרעייה, ועוד.

בנימוקי ועדת הפרס נאמר כי: "פינחס כהנא ראוי לתואר הזה על פי כל אמות המידה של הפרס. מאז 2000, כחלק מעבודתו בקק"ל, הוא אחראי להגן על יערות ישראל וקידם מדיניות רב-תכליתית המשלבת מגמות שונות אך משלימות, הכוללת שיקום וחידוש היערות, נטיעת עצים בגדות נחלים כדי למנוע ארוזיה, והכרה בתפקיד של היער בטבע ובחיי הציבור הרחב. מלבד ההשפעה האקולוגית העצומה של עבודתו, הוא קידם גם חינוך סביבתי שהגביר את המודעות למרחבים הפתוחים כמוקד בילוי עבור כל המגזרים של הציבוריות הישראלית."

פנחס כהנא נושא דברים בטקס הענתקת הפרס.  צילום: ערן רזיןפנחס כהנא נושא דברים בטקס הענתקת הפרס. צילום: ערן רזין

בדבריו למשתתפי הכנס לפני הענקת הפרס, ראש עיריית ירושלים ניר ברקת ציין שלושה תפקידים של בירת ישראל המשפיעים על שיקולי תכנון עתידיים: "ירושלים היא מרכז עולמי רוחני, היא בירת ישראל, ויש בה 850,000 תושבים הזקוקים לשירותים מוניציפאליים. אנחנו מחויבים להניח תשתיות עבור התושבים המקומיים והתיירים הרבים המבקרים בעיר. אנו משקיעים במרחבים הפתוחים, דוגמת הפארק המטרופוליני שיקיף את העיר. אין לי כל ספק שהתהליכים שאנו מתניעים ירוויחו משיתופי פעולה בין העירייה, מתכננים מהמגזר הפרטי, והארגונים אשר מימוש הפוטנציאל של ירושלים הוא אחד היעדים המרכזיים שלהם."