השנה הגיעו לכנס מורים ומחנכים מארה"ב, אמריקה הלטינית, דרום אפריקה, רוסיה, הונגריה, צרפת, בלגיה, שוויץ, מרוקו וישראל. הם סיירו ברחבי הארץ וחוו אותה במגוון פעילויות, בסימן מורשת מול חדשנות. כמו כן נפגשו המשתתפים עם יזמים ומנהיגים, ועם אנשים פורצי דרך בתחום החינוך והטכנולוגיה.
כל משתתף מחויב לפרויקט חינוכי שיבחר לבצע, מתוך מגוון הפעילויות והכלים שהוקנו בכנס. המורים והמחנכים יישמו בשנת הלימודים הבאה בבתי הספר שבמדינותיהם את התכנים והאתגרים החינוכיים שרכשו במהלך הכנס בסדנאות העשרה, הרצאות והפעלות תוכן חינוכי, מבית היוצר של קק"ל.
בין הפרויקטים והאתרים שמשתתפי הכנס ביקרו בהם בישראל ראוי לציין את הסמינר האמריקאי ע"ש אלכסנדר מוס, פארק אריאל שרון; היכל העצמאות ומוזיאון קק"ל בתל-אביב, יער אילנות והגם הבוטני שבו, בית קק"ל למצוינות בנצרת עילית; אנדרטת התאומים שבעמק הארזים; מרכז השדה והיער של קק"ל ביתיר; פארק נחל באר-שבע; צפת, ירושלם, ים המלח ומצדה.
לדברי מנהלת מחלקת חינוך חו"ל באגף חינוך ונוער בקק"ל חני דסה, "הביקוש העצום בקרב מחנכים מהעולם לקחת חלק בתכנית החינוכית המאתגרת שלנו בישראל, והרצון לחלוק רעיונות ולהתחדש בתכניות ובהיכרות עם נופי הארץ, הולידו מפגש בינלאומי שהולך ומתעצם מדי שנה. הכנס מחזק את היעד שקק"ל הציבה לעצמה לחיבור והעצמת הקשר עם התפוצות".
מנהלת בית הספר שייבר בבודפשט שבהונגריה ברני קובץ ציינה כי "חשוב לנו מאוד להשתתף בכנס כדי לחזק את הקשר עם ישראל. המורים שמשתתפים במסע החינוכי הזה יוכלו להעביר לתלמידיהם את מה שחוו כאן".
המורה למסורת יהודית מבית הספר תרבות בגואטמלה רבקה קאמי אמרה כי "ביקרתי בישראל מספר פעמים בעבר, אבל התחושה שונה מאוד להגיע כמחנכת ולא כתיירת. מעניין ללמוד על ישראל דברים חדשים, שנוכל להעביר לאחר מכן לתלמידינו".
צפו במגוון פעילויות וחוויות מהכנס: