בבית קק"ל למצוינות בנוף הגליל התקיים קורס יזמות בשיתוף עמותת בוגרי 8200

הקורס היה חלק משיתוף הפעולה בין העמותה וקק"ל לצמצום פערים ולשוויון הזדמנויות בקרב בני נוער בפריפריה ע"י חינוך למצוינות, יזמות וטכנולוגיה .

בין התאריכים 31-7 ביולי 2019 הגיעו לבית קק"ל למצוינות בנוף הגליל (נצרת עילית) שלושים בני נוער ובנות נוער מנוף הגליל והאזור,להשתתף בקורס יזמות ופיתוח אפליקציות בבית קק"ל למצוינות, בהובלת חיילי 8200. זאת במסגרת שיתוף הפעולה בין העמותה וקק"ל, שכולל פעילויות רבות ומגוונות: סדנאות התנסות טכנולוגית, קורסים ללמידה של שפות קוד, האקתונים (מרתוני תכנות) עם חיילי יחידת 8200 וסיורים במגוון חברות מובילות בישראל ובעולם. ה

מטרה המשותפת שעומדת מאחורי הפיעלות היא לעודד את בני הנוער לשפר את איכות חייהם ואת הסביבה שהם חיים בה, לגלות אחריות חברתית וקהילתית ולהשתמש בכלים שהם מקבלים לטובת הכלל.

לדברי מנהל בית קק"ל למצוינות בנוף הגליל שמעון אבוחצירא, "קורס היזמות שקיימנו בשיתוף עמותת בוגרי 8200 היה האירוע שסגר את הפעילות השנתית. מדהים לראות בני נוער שמגיעים בחופשה לאתגר את עצמם בלמידה ובעשייה משמעותית, ובמיוחד כאשר מודבר בעשייה שמהווה חיבור ערכי-חברתי, מה שמאשפר לנו כחברה ליצור תקווה גדולה עבור הדור הצעיר שגדל פה, שמחובר לעצמו, שלא נמצא רק מול מסכי המחשב והטלפון, ואשר שואף למצוינות ערכית וחברתית".

בית קק"ל למצוינות בנוף הגליל הוקם במטרה לקדם שוויון הזדמנויות ומצוינות בקרב בני נוער בפריפריה, ומתקיימים בו לאורך השנה שיעורי תגבור ופעילויות העשרה, כדי לטפח מצוינות ולפתח מנהיגות צעירה ביישוב. המבנה מעוצב ברוח חדשנית וכולל כיתות לימוד, מעבדת מחשבים, אודיטוריום ומתחם פתוח לפעילות חברתית.

בני הנוער שהשתתפו בקורס התבקשו להקים מיזם עצמאי לקידום העיר, החברה או הקהילה שהם חיים בה. במהלך חודש הם עברו את התהליך שעוברים כל יזם ויזמת מתחילים: מהעלאת הבעיות והצרכים שהם מזהים בסביבתם, דרך מחשבה על פתרונות אפשריים, מחקר שוק על הצורך והפתרונות הקיימים, ולסיום – פיתוח המוצר בפועל. כל זאת במקביל ללימוד כלים מקצועיים לפיתוח אפליקציות, סדנאות בנושאי עיצוב וחווית משתמש, תכנון עבודה, העברת מסרים ועמידה מול קהל.

במהלך הפעילות הגיע לבית קק"ל למצוינות פאנל משפיעים עירוניים, בכירים בתחומם מטעם הרשות המקומית, כדי לענות על שאלותיהם של בני הנוער, לייעץ ולסייע להם. כמו כן, יחד עם מובילי התכנית, יצאו המשתתפים הצעירים לסיור ב-Amazon ישראל וב-We Work ונפגשו עם בכירים מהתעשייה ויזמים מצליחים שסיפרו על הדרך שלהם והאתגרים שניצבו בפניהם, ועל דרכי ההתמודדות עם התהליך שעובר כל יזם.

לדברי מנהלת תוכנית TechLift ושיתוף הפעולה מטעם עמותת בוגרי 8200 סי בוחבוט, "במשך חודש הגיעו בני הנוער לבית קק"ל למצוינות ארבע פעמים בשבוע כדי לקדם מיזמים חברתיים לעיר ולסביבה. הם נפגשו עם אנשי מפתח עירוניים לשיחות אישיות, סיפרו על המיזמים שלהם והתמודדו עם לא מעט אתגרים וחששות. מעבר תהליך של יזמות מאלץ את המשתתפים בו לצאת מאזור הנוחות שלהם, לעמוד על במה בביטחון, להציג רעיונות חדשים ולשכנע בייחודו ובנחיצותו של המיזם שלהם. המשתתפים בקורס קיבלו ארגז כלים ומיומנויות שישמשו אותם לאורך כל חייהם, והאפליקציות שפיתחו יופעלו בקרוב בנוף הגליל".

לכתבות נוספות בחדשות קק"ל