דירקטוריון קק״ל אישר הקמת פארק בסמוך לשכונת קריית היובל בירושלים

ההחלטה התקבלה לקראת יום ירושלים. ראש עיריית ירושלים משה ליאון: ״זוהי בשורה חגיגית, משמחת ובעיקר היסטורית".

דירקטוריון קק"ל אישר היום הקמה של פארק חדש בירושלים - פארק האסבסטונים אשר יוקם בסמוך לשכונות קריית היובל וקריית מנחם בעלות של 70 מיליון ₪.

הפארק, אשר מוקם לבקשת עירית ירושלים, ישמש כפארק רובעי שישרת את תושבי דרום מערב העיר המתגוררים במינהל הקהילתי יובלים בשכונות קריית היובל, קריית מנחם, מלחה, גבעת משואה ועין כרם. התכנית לפיתוח הפארק, שגודלו צפוי להיות כ-200 דונם, תקודם על ידי הרשות לפיתוח ירושלים וכוללת חידוש מתקני המשחק, אזור מתקני ספורט, סלילת שבילי אופניים, הקמת אגם מלאכותי, הסדרת שבילים, חידוש הגינה הקהילתית הסדרת שבילים וחיבור לשכונות הסובבות ועוד.

הפארק אשר יוקם במימון מלא של קק"ל, נמצא בסמוך לשכונת קריית יובל, שקיבלה את שמה לציון מלאת יובל שנים לקרן קימת לישראל, ובכך מהווה סגירת מעגל וחיבור נוסף של קק"ל לירושלים.

הדמיית הפארק החדש והאגם שייבנה בו.  מקור: חברת ברוק הדמיות, באדיבות הרל"י
הדמיית הפארק החדש והאגם שייבנה בו. מקור: חברת ברוק הדמיות, באדיבות הרל"י

לדברי ראש עריית ירושלים, משה ליאון: ״זוהי בשורה חגיגית, משמחת ובעיקר היסטורית. אחרי שנים רבות פארק האסבסטונים יהפוך לגן סאקר של תושבי יובלים, לרווחת תושבי ירושלים כולה. הפארקים והריאות הירוקות נמצאות מבחינתנו בחשיבות עליונה ואנו נמשיך ונקדם גנים נוספים בתוך השכונות. אני רוצה להודות ליו"ר קק"ל על המתנה הנפלאה הזו. תודה לכם "

יו"ר קק"ל, דניאל עטר אמר לאחר אישור הפרויקט: "כחלק מהמחויבות של קק"ל לפיתוח וקידום עיר הבירה של העם היהודי ולטיפוח ולחיזוק הסביבה הירוקה למען התושבים והעיר, אני שמח להוציא לפועל הקמה של פארק חדש, אשר יהווה ריאה ירוקה משמעותית, באחת הערים הגדולות והחשובות בישראל. אני מברך על שיתוף הפעולה הפורה עם ראש העיריה ועם הרשות לפיתוח ירושלים. יחד נמשיך לפעול לרווחת התושבים, חיזוקה של העיר ושיפור מעמדה."

הפארקים הרובעיים הינם לב לבה של תכנית השטחים הפתוחים של ירושלים, ובהתאם לכך עיריית ירושלים בשיתוף הרשות לפיתוח ירושלים קידמו בשנים האחרונות פיתוח פארקים רובעיים כגון פארק רוקפלר, פארק גוננים ופארק הסנהדרין. פארקים אלו נותנים פתרון ממשי למחסור בשטחים פתוחים מפותחים בעלי היקף וגודל נרחב.

שכונת קריית יובל בירושלים בעת בנייתה ב-1951.  צילום: ורנר בראון, ארכיון הצילומים של קק"ל
שכונת קריית יובל בירושלים בעת בנייתה ב-1951.  צילום: ורנר בראון, ארכיון הצילומים של קק"ל

תכנית המתאר ייעדה לכל קבוצת שכונות שטח פתוח שהינו פארק רובעי המאפשר יצירת קשר פונקציונלי בין היקף האוכלוסייה שתתגורר באזור לבין השטח שיועד כשטח פתוח, כאשר השאיפה היא להגיע לפארק רובעי ששטחו לפחות עשרים דונם. פארקים אלה, מוקמו במידת האפשר באזורים מרכזיים, כך שלכל תושב בכל אזור תהיה גישה לפארק רובעי במרחק שאינו עולה על נסיעה של כעשר דקות מביתו.

לכתבות נוספות בחדשות קק"ל