כדי להגן על כלל אוכלוסיית צבי הים ובעלי החיים הימיים מפני פגיעה, עלינו להיות ערניים, וזה אומר להתריע בפני כל גורם האחראי על החופים ועל סביבת החוף והים על הפרעה, זיהום או בעיה. אפשר לפנות למשרד להגנת הסביבה, לצלול, למועצה שבתחומה נמצא החוף, לרשות הטבע והגנים או לכל אחראי אחר בחוף ולדווח על הבעיה שאיתרתם. נסו לתת דיווח כמה שיותר ברור, עדכני ומדויק ולהשאיר פרטים לצורך יצירת קשר.
דאגו תמיד לקחת אתכם את הזבל שלכם ולהשאיר אחריכם חוף נקי. השתדלו להביא שקית זבל נוספת ולאסוף כמה שיותר זבל של אחרים מהחוף: חוטים, רשתות דיג, קופסאות שימורים, בקבוקים ובדלי סיגריות (לצערנו ישנם אנשים שבאים לבלות בחוף הים ולא אוספים וזורקים את הזבל שלהם...) וכן המעיטו, ככל האפשר (ובהחלט אפשר), בשימוש בשקיות ניילון, כלים חד פעמיים ומוצרי פלסטיק – הזבל היבשתי שלנו אדיר ולצערנו מגיע בכמויות אדירות גם לים!
בתחילת שנות ה-90 הצטרפה ישראל לתכנית הבינלאומית להגנה על צבי הים של מדינות הים התיכון. רשות הטבע והגנים הפעילה חוות קינון עוד בשנות ה-80 ובהמשך הקימה את המרכז הארצי להצלת צבי הים של רשות הטבע והגנים, כדי להגן, לטפל ולטפח את צבי הים. המרכז מטפל בצבי ים פגועים שנפלטים מהים, מעתיק בורות הטלה למקום מוגן – אל שש חוות קינון בשמורות הטבע –מבצע מחקר ולומד ממנו יותר על בעלי החיים העתיקים והמרתקים הללו וגם מונע את הכחדתם של צבי הים הירוקים מחופינו על ידי פרויקט ייחודי של גרעין רבייה אשר ישיב לים את צבי הים שבקעו בו. בנוסף לכך, מדי בוקר, בתקופת ההטלה, סורקים פקחים ומתנדבים של רשות הטבע והגנים את החופים כדי לאתר כל עלייה של צבות על החוף ולהעתיק את הקנים לחוות הקיימות ולהגן על הביצים מפני פגיעה והשחתה.
אנחנו קוראים לכם לגלות אחריות ומנהיגות, להכיר את הנושא ולשמור על צבי הים ועל הסביבה בכלל למען הדורות הבאים. אולי גם ילדיי וילדיכם יפגשו פעם צבת ים גדולה ומרגשת שתבוא להטיל ביצים והלוואי שהיא תצליח!
לשמור על ערכי הטבע זו חובה, אבל גם זכות שלנו!