אחרי שהבנו את מהות הבעיה ואת הפתרון, בואו נראה איך הדברים מתבצעים בפועל. הכנו לכם מספר סוגיות נבחרות שעולות מהשטח. ההמלצה שלנו: קראו את הדילמה העומדת במרכז כל תרגיל, חשבו על הנושא ועל פתרונות אפשריים ורק לאחר מכן קראו את ההסבר.
תרגיל 1: איך יוצרים מסדרון אקולוגי לנחל?
תשובה: כאשר בונים באזור שבו עוברים ערוץ מים או נחל מקפידים לא לקטוע את זרימתו הטבעית, לרוב זה נעשה על ידי בניית גשר. כמו כן, יש שוליים טבעיים רחבים מספיק עבור צמחייה ומעבר בעלי חיים אל מקורות המים, ולוודא כי בעת עליית הנחל על גדותיו לא יגיע סחף מזיק אל מי הנחל.
תרגיל 2: איך יוצרים מסדרון אקולוגי בין שטחים פתוחים מסוגים שונים?
תשובה: יערות הם אחת הדרכים ליצירת מסדרון אקולוגי המקשר בין שטחים פתוחים ושמורות טבע. אחד מתפקידיה המרכזיים של קק"ל הוא שמירה על היערות בישראל וטיפוחם, וכדי שיער יהיה מסדרון עליו להיות גדול דיו כדי להכיל את המגוון הביולוגי המתאים לאזור שבו הוא נמצא, ולהמשיך להיות מקום בילוי של האדם, מבלי שתפקיד אחד יפריע לשני.
תרגיל 3: כיצד יוצרים מסלול מעוף רציף ובטוח לציפורים?
תשובה: בדיוק כמו אחיהן העשויים ברזל, גם ציפורים זקוקות למסלול תעופה בטוח, הרי לא תמליצו למטוס להמריא במקום שבו מוצב מגדל או עוברים חוטי חשמל. לכן, יש להתחשב במסלולים ידועים ובאזורי מחיה של ציפורים ולצמצם את המפגעים האפשריים. למשל, אנו עדים בשנים האחרונות למגמה ההולכת וגוברת של הטמנת קווי מתח באדמה, ולמלחמתם של הגופים הירוקים בפינוי השמיים ממפגעים אפשריים כדי לאפשר את מעבר הציפורים הנודדות מעל שמי ישראל, שהיא ציר ראשי באזור לנדידת הציפורים בין אירופה ואפריקה.