קק"ל פועלת כבר משנות הארבעים של המאה הקודמת לשיקום השטחים הפתוחים וייעור הארץ. בשנים הראשונות נטעה קק"ל יערות בגישה הקלאסית – יערות של עצים מחטניים שהיו אחידים מבחינת מין העץ וגילו, ויועדו להוספת שטחים ירוקים וכן לייצור מקסימלי של עץ. הרעיון היה להשתמש בעץ לא רק כריאה ירוקה, אלא גם כמשאב, בדומה ליערות באירופה.
עם השנים חל שינוי בתפיסת הייעור בעולם, ואיתו גם שינוי בגישת הייעור של קק"ל בישראל, ובתחילת שנות השמונים החל המעבר לגישה חדשה, ליצירת יער מגוון, המכונה גם "יער בר-קיימא".
ישראל טאובר, מנהל המחלקה לניהול יער בקק"ל, מסביר: "יער בר קיימא הוא יער מגוון: גדל בו מגוון מינים של עצים ומתקיים בו שימור של המגוון הביולוגי, כושר הייצור, כושר ההתחדשות והחיוניות. השאיפה היא ליצור יער מעורב גם מבחינת גיל וגם מבחינת מגוון העצים שגדלים בו. יער כזה הוא פחות פגיע, ומספק שירותים אקולוגיים חשובים כמו ייצור חמצן, שימור מים וקרקע ופעילות מיקרואורגניזמים עשירה. כשהיער מגוון מתפתחת בו באופן טבעי גם צמחייה עשבונית מגוונת, ומגיע אליו מגוון רחב של בעלי חיים".
בקק"ל שוקדים על פיתוח התוכנית הלאומית לניטור המגוון הביולוגי, שתעקוב אחר המגוון הביולוגי של בעלי החיים והצמחים המקומיים והפולשים, אוכלוסיית המיקרואורגניזמים בקרקעות ופרמטרים נוספים שיש בהם להעיד על המצב האקולוגי של השטחים הפתוחים ועל השינויים המתרחשים בהם לאורך זמן. רק מחקר כזה יוכל ליצור מאגר ידע שיאפשר הבנה ומעקב אחר שינויים במגוון, ונקיטת פעולות מתאימות לשימור המגוון הביולוגי בישראל.