מוצרי נייר למיחזור וחסל

20 אפריל 2021
מאחורי כל נייר, קרטון ודף עומד עץ אחד לפחות – לא חבל? חברת אמניר צופה שיא של איסוף נייר למיחזור בחופש הגדול תחת הכותרת: להיות פייר ולמחזר. לנוחותכם, צרפנו עצות שימושיות לממחזר נייר המתחיל. מיחזור נייר, אל תגידו לא ידענו!

מאת: מערכת אתר חינוך והדרכה, חלון ירוק לצעירים

מכירים את הסיפור "העץ הנדיב" מאת של סילברסטיין? אם לא נדע להשתמש במשאבי הטבע בתבונה, בקרוב מאוד לא יישארו לנו כאלה. כך גם העצים, קק"ל ושאר ארגוני עולם ירוקים, יכולים לשתול עצים, ועדיין קצב כריתת העצים לשימוש אנושי גדול מהזמן הדרוש לעצים להשתרש ולהפוך ליער

מיחזור, רבותיי, מיחזור

כולם יודעים כי פסולת היא גורם בעייתי ומזהם, ושחשוב מאוד שכל אחד ואחת מאיתנו ידאג לשמור על הסביבה ולמחזר כמה שיותר ובכל תחום – פלסטיק, מתכות, ניילון, נייר וחומרים אחרים. לקראת הקיץ, החלטנו לעזור לכם לעשות קצת סדר בחפצים העשויים מנייר, ולתרום בכך לסביבה נקייה יותר וגם מעוצה יותר. משמע, יותר מיחזור – פחות כריתת עצים. הרווח כולו שלנו.
בלוקים של נייר המיועד למיחזור. צילום באדיבות אמניר

קצת מספרים

  • נתוני מיחזור הנייר בישראל לא מאוד מעודדים: הישראלים צורכים כל שנה כמיליון טונות של נייר. מתוכם רק 20%-25% מועברים למיחזור.
  • 257 אלף טונות נייר הועברו למיחזור בישראל בשנת 2019 (לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה). מתוכם כ-184 אלף טונות קרטון וכ-73 אלף טונות נייר.
  • זה נשמע הרבה מאוד, אבל המספר הזה הוא רק 5.4% ממשקל כלל הפסולת שהועברה למיחזור בישראל ב-2019. לשם השוואה, הגזם (ענפים כרותים מעצים ושיחים) מוביל בהרכב הפסולת ותפס 25.6 אחוזים ממנה, הזכוכית 3% והפלסטיק 2.4%.
  • כל נייר אפשר למחזר עד חמש פעמים עד שהסיבים שלו הופכים שבירים מדי כדי לעבור שוב את תהליך המיחזור. בכל פעם מתקבל מוצר נייר באיכות נמוכה יותר. לעיתון סעל דפים מבריקים, למשל, נייר באיכות גבוהה יותר מדפי המדפסת הביתית, ואלה באיכות גבוהה מנייר טואלט.

הכל מתחיל בחינוך

כמה פעמים שמעתם שהכל זה עניין של חינוך? וכמה שזה נכון, אין ספק כי בתי הספר, ובמיוחד הילדים, משמשים 'סוכני שינוי' בקרב בני המשפחה בטווח הקצר, וכאזרחים הצפויים לחיות כאן עוד שנים רבות בטווח הארוך.

בית ספר הוא סביבה עתירת נייר לתלמידים, למורים ולמנהלה: מחברות ישנות, דפי עבודה, צילומים, ספרים שיצאו מתכנית הלימודים ועוד. כדי לקדם מיחזור נייר הציבו חברות המיחזור מיכלים לאיסוף נייר בשטחי בתי הספר, ולקראת החופש הגדול הן מתגברות את האיסוף. חלק מהחברות גם מקיימות פעילות חינוך והסברה בתחום.

כך תמחזרו בחופש הגדול

בימים אלו, בהם אתם נחים וגם מתכוננים לשנת הלימודים הבאה, אתם ודאי עורכים סדר בחפצים הישנים ובחומרי הלימוד מהשנה שעברה. מצאתם הרבה מוצרי נייר לא בשימוש ואתם לא יודעים מה לעשות? הנה כמה עצות שימושיות לממחזר המתחיל:

אילו מוצרי נייר ניתן למחזר?
כל מוצר נייר שלא נמצא בשימוש, למשל: דפי עבודה, חוברות, מחברות, אריזות מקרטון, ניירות עטיפה, מעטפות, עיתונים, ספרי לימוד שיצאו מהמחזור ולא ניתן להעביר לילד אחר וכיוצא באלה.

לאן מפנים את פסולת הנייר?
שמים את כל פסולת מוצרי הנייר במיכלים מיוחדים למיחזור נייר, הפזורים ברחבי בית הספר ובמרכזי המיחזור הסמוכים לביתכם. עד אז, ניתן לשמור בשקיות נייר המיועדות למיחזור גם כן.

מתי מומלץ לאסוף נייר למיחזור?
כל השנה, יום יום. עשו לכם שגרה גם במהלך שנת הלימודים - כאשר אתם מרוקנים את הילקוט ומתכוננים ליום חדש, חשוב לזכור: את פסולת הנייר יש להשליך למיכלי המיחזור ליד הבית או בבית הספר, ולא לפח.

بأي وقت مفضل جمع الاوراق من اجل التكرير؟
كل السنة, كل يوم بيوم. تعودو في خلال السنة الدراسية - عندما تحضرو الحقيية المدرسية ليوم غد, من المهم ان تتذكرو: النفايات الورقية يجب وضعها في حاوية التكرير بجانب المنزل او المدرسة, وليس في حاوية النفايات.

אין בבית ספר שלי מיכל למיחזור נייר. למי פונים?
היו הראשונים להמליץ להנהלת בית הספר להצטרף לפרויקט המיחזור ולשמור על עולם ירוק יותר. ניתן לפנות למוקד של חברת אמניר בטלפון 1-700-707-715 או לפנות דרך האתר של אמניר.
שומרים על סביבה ירוקה, איסוף מיכלי המיחזור. צילום: אמניר

מה אתם יודעים על נייר?

יודעים איפה הומצא הנייר או מה צריכת הנייר השנתית בישראל? היכנסו לחידון הטריוויה "מיודע? נייר" והראו לנו מה אתם יודעים.
 

לחצו על התמונה והתחילו לענות

בואו לשחק – מירוץ המיחזור

נמאס לכם לסדר את החדר ולמיין פסולת? אנחנו איתכם. בזמן שאתם נחים אתם מוזמנים לשחק במשחק מירוץ המיחזור. שחלילה לא תתבטלו!
 

לחצו על התמונה והתחילו לשחק