כמו הנחשים, גם העקרבים מתעוררים בקיץ מתרדמת החורף שלהם, המכונה "היברינציה". בארץ חיים 21 מני עקרבים. כל העקרבים ארסיים, אבל מינים ספורים מסוכנים לאדם, ביניהם העקצן הצהוב (המכונה גם עקרב צהוב מצוי), קטלן דו גוני (שצבעו שחור) וקטלן עב-זנב (שצבעו חום). במהלך היום מסתתרים העקרבים מתחת לאבנים, ורק עם רדת החשכה יוצאים לחפש מזון. העקרבים ניזונים משלשולים, נדלים, עכבישים וחרקים שונים. לכל העקרבים יש בלוטת ארס בקצה "הזנב" המחוברת לעוקץ, מתוכו מזריק העקרב לטרפו ארס שגורם לפגיעה במערכת העצבים ולשיתוק. את הטרף המשותק גורר העקרב למקום מסתור, שם הוא אוכל אותו.
איך נזהרים? – גם כאן השיטה היא כמו עם הנחשים, יש לשמור על סדר וניקיון!
שמירה על הניקיון מונעת הגעתם של חרקים המשמשים לעקרבים כמזון ושמירה על הסדר בחצר מונעת יצירת מקומות מסתור שעקרבים אוהבים כמו ערמות של קרשים, אבנים וסבכי קוצים.
בזמן שמסדרים את החצר מומלץ בחום להימנע מהרמת עצמים גדולים כמו סלעים עם הידיים, יש להיעזר במוט.
העקרבים חיים בכל הארץ, מהחרמון והגולן, דרך הגליל והעמקים, הכרמל ומישור החוף, הנגב, בקעת הירדן והערבה. גם כאן כדאי להיות זהירים: אם אתם ישנים תחת כיפת השמיים, פרסו את שק השינה שלכם רק לפני שאתם נכנסים לתוכו. בבוקר, נערו היטב את הנעליים והבגדים לפני שתלבשו אותם, וכמובן - הימנעו מללכת יחפים בשטח פתוח.
לאדם, עקיצה של עקרב תגרום לכאבים חזקים, חוסר שקט, נפיחות ואודם, ולעיתים גם להזעה ולהקאות. הטיפול בעקיצה דומה לטיפול בנשיכת נחש: פינוי מהיר לבית החולים, קיבוע האיבר הנגוע והרגעת הנפגע.
הקיץ הגיע והחופש הגדול כבר כאן. צאו לטייל, אבל הקפידו להיות ערניים וזהירים. זכרו: אתם לא היחידים שיוצאים מהמחילות כשהקיץ מתחיל.